FOA presset: Sender SMS til 3000 medlemmer

FOA Frederikshavn opfordrer via SMS 3000 medlemmer til at hjælpe pædagogmedhjælperne i kommunen. Medlemmerne opfordres til at stemme på et af de to partier, der tydeligt har tilkendegivet, at de vil arbejde for, at pædagogmedhjælperne også fremover er en del af skole/SFO tilbuddet i Frederikshavn kommune.

Det er et yderst udsædvanligt skridt, FOA Frederikshavn i dag har valgt at tage, når der udsendes i omegnen af 3000 SMS beskeder til medlemmerne af afdelingen. I beskeden opfordres alle medlemmer til at bruger morgendagens stemme til kommunalvalget, på at støtte et af de to partier, der på forhånd har meddelt, at de vil arbejde for, at pædagogmedhjælperne også fremover er en del af skole/SFO tilbuddet i Frederikshavn kommune.

Sagen startede i fredags, hvor afdelingsformand René Johansen, med en henvendelse til politikerne i kommunens Børne- og Ungdomsudvalg, bad om en tilkendegivelse på, om man ville pædagogmedhjælperne eller ej. Udvalget har nemlig glemt den store faggruppe i høringsmaterialet vedrørende udmøntningen af folkeskolereformen. En faggruppe der udgør 204 ansatte, hvoraf omkring de 70 er beskæftiget på skole, SFO og specialklasseområdet.

Afdelingsformand, René Johansen slår fast:

- Lige nu har vi en stor faggruppe af pædagogmedhjælpere, der kan være i alvorlig risiko for at blive udraderet, og derfor har brug for fællesskabets styrke, opbakning og hjælp. Hvis ikke vi i sådan en situation, skulle gøre brug af et stærkt fællesskab, hvornår skulle vi så. I FOA Frederikshavn skal vi ikke sidde meningsløse tilbage på hænderne. Vi skal være der for vores medlemmer når det gælder, og det gør det altså lige nu, i den her sag.

René Johansen fortsætter:

- Det er vigtigt at slå fast, at der ikke kun er tale om at sikre et stort antal pædagogmedhjælpere deres job og berettigelse. Udskrives pædagogmedhjælperne af skole/SFO delen, risikere vi at miste en stor faggruppe, der i barnets og elevens hverdag, fremstår som en ressourcestærk og nærværende voksen. Pædagogmedhjælperen bidrager til inklusion, udvikling, støtte og omsorg, på en nærværende og synlig måde.

FOA Frederikshavn har her til eftermiddag fremsendt et officielt høringssvar til Børne- og Ungdomsudvalget. Et forslag, der indeholder to konkrete løsningsforslag til fremadrettet personalesammensætning i den understøttende undervisning.

Se FOA Frederikshavns opfordring til meldemmerne 

For yderligere information, kontakt:

Afdelingsformand
René Johansen, mobil 4228 2900 eller mail rejo@foa.dk
FOA - Fag og Arbejde, Frederikshavn
Constantiavej 35
9900 Frederikshavn