Pia Mehlbye

Foto: Inge-Marie Krøier

Pia Mehlbye kandidat til ledig post som faglig sekretær

Jeg hedder Pia Mehlbye og er bosat Aalborg kommune. Jeg er 60 år, mor til 3 drenge og farmor til 2 børnebørn. Men der har altid været tid til at gå meget op i fagpolitik, da jeg har været et stolt medlem af FOA i hele mit arbejdsliv.

Jeg er uddannet social- og sundhedsassistent og har tidligere arbejdet i Aalborg Kommune. Her var jeg valgt som fællestillidsrepræsentant, og har efteruddannet mig med deltagelse i aktuelle og relevante kurser samt taget en akademiuddannelse i ledelse.

Allerede som elev var jeg aktiv i fagbevægelsen, og i årene efter er aktiviteten øget med diverse tillidsposter, så jeg i dag mener at have stor indsigt og viden om FOAs faglige områder og anser mig selv for at være kompetent, rutineret og meget driftssikker i det fagpolitiske arbejde. I FOA har jeg været valgt i det daværende FOA Aalborgs bestyrelse og social- og sundhedssektorens bestyrelse.

Jeg har i tidens løb varetaget forskellige tillidshverv i FOA - både som tillidsrepræsentant, bestyrelsesmedlem og senest som faglig sekretær. Uanset hvilke tillidsposter, jeg har varetaget, har jeg altid været optaget af at varetage, forhandle og sikre FOAs “kronjuveler”, nemlig medlemmernes løn- og arbejdsvilkår.

Netop dette område har jeg som fagligsekretær arbejdet med de sidste 8 år, i et tæt samarbejde med medlemmerne, de tillidsvalgte på arbejdspladserne og arbejdsgiverne. Og dette ønsker og håber jeg at kunne fortsætte med til fællesskabets bedste.

Siden 2013 har jeg været faglig sekretær i FOA Nordjylland med mit primære politisk ansvar for enheden Løn og Ansættelse. Med baggrund i mit ansvarsområde har jeg blandt andet uddannet mig i ansættelseslovgivning, der retter sig imod afskedigelser, forskels- og ligebehandling. Jeg har samtidig taget en voksenpædagogisk grunduddannelse (VPG) for at bedre mine muligheder for at formidle min omfattende viden på området.

Jeg ser FOA Nordjylland som en stærk organisation, hvor de tillidsvalgte på arbejdspladserne, er FOAs spydspidser, som til stadighed uddannes og støttes til at matche ledelsen. Jeg er stolt af at være både medlem og faglig sekretær i FOA Nordjylland, og som forhandler har jeg ofte erfaret, at styrken ligger i fællesskabet; et fællesskab, som jeg fortsat ønsker at bidrage til – og gerne som faglig sekretær. 

Jeg oplever en meget stor tilfredshed i mit arbejde, hver gang et medlem bliver hjulpet godt videre eller når vi vinder en sag, hvor der har været tale om usaglig afskedigelse eller bortvisning.

Ligesom det giver stor arbejdsglæde, når et medlem henvender sig med udfordring over telefonen, og får den nødvendige hjælp eller bliver henvist til en tillidsvalgt.

Gode relationer er vigtige, når jeg agerer som faglig sekretær. Relationer opbygges over tid og netværk er vigtige, når en sag fx kan løses ved en enkelt opringning til den rette person hos arbejdsgiverne. Så ved jeg, at relationsarbejdet ikke har været forgæves. 

Jeg trives godt med en arbejdsdag hvor uforudsigelighed er et vilkår. Der er ofte mange bolde i luften; Men det er netop sådan en hverdag, der giver mig energi og mod på mere. Med mit indblik i FOA Nordjylland ved jeg, at vi er en organisation, som til stadighed er i udvikling og forandring, og sådan skal det være for en fagforening, der er tæt på medlemmernes arbejdsliv.

Jeg vil endvidere fortsat gerne bidrage med vores grundlæggende indsats, som er, at vi får organiseret langt flere af de potentielle medlemmer på arbejdspladserne, så disse kan blive vores nye organiserede kollegaer.

Vi skal fortsat øge indsatsen i forhold til gode og stærke relationen til de tillidsvalgte på arbejdspladserne, og vi skal øge indsatsen for at få valgt tillidsrepræsentanter på de arbejdspladser, hvor FOA ikke er repræsenteret i dag. 

Sammen gør vi også forskellen fremover, hvorfor jeg håber på din stemme.

Skriv en kommentar på Facebook