Kommenteret dagsorden til generalforsamlingen 20. april 2021

Her kan du få indsigt i hvad der skal ske under de enkelte punkter i forbindelse med den ordinære generalforsamling i FOA Nordjylland. Vær opmærksom på, at der er flere som har meldt sig på banen til den ledige post som faglig sekretær i politisk ledelse og at en enkelt har meldt sig som modkandidat til den post som Pia Mehlbye genopstiller til.

Kommenteret dagsorden til generalforsamling 20. april 2021 

  1. Valg af dirigent (Det bliver et virtuelt møde, og derfor har vi bedt Forbundets administrationschef Michael Hæstrup lede mødet) 
  2. Godkendelse af dagsorden  
  3. Godkendelse af forretningsorden (Nedenfor ser du udkast til forretningsorden i forbindelse med den virtuelle generalforsamling)  
  • Pkt. 1 Generalforsamlingen vælger 1 dirigent til at lede mødet. Dirigenten konstaterer om generalforsamlingen er lovlig indkaldt og fremlægger forslag til forretningsorden og dagsorden til godkendelse.  
  • Pkt. 2 Medlemmer der ønsker ordet, kan bede om ordet ved ”håndsoprækning”- funktionen i Zoom eller ved at bede om ordet i chatten. Dirigenten giver ordet.  
  • Pkt. 3 Afstemninger. Dirigenten vurderer på baggrund af debatten hvorvidt der foretages konkret afstemning eller om tilkendegivelserne i debatten tages som udtryk for at indstillingen er godkendt. Afstemninger der finder sted i forbindelse med personvalg foregår hemmeligt og dirigenten instruerer generalforsamlingen i hvordan der stemmes. Det er alene de fremmødte på generalforsamlingen, der har stemmeret. 
  • Pkt. 4 Ved stemmelighed bortfalder forslaget. 
  • Pkt. 5 Dirigenten afslutter generalforsamlingen, når dagsordenen er udtømt og giver ordet til formanden. Dirigenten afslutter generalforsamlingen, når dagsordenen er udtømt og giver ordet til formanden. 

4. Beretning (En kort mundtlig beretning vil understøtte den skriftlige beretning som kan ses på denne side) 

5. Regnskab og budget (Repræsentantskabet godkendte regnskabet den 7. april og elektronisk godkendelse er afsluttet via Penneo. Regnskab og budget kan ses bagerst i beretningsfolderen)

Budgettet bliver fremlagt til orientering. 

6. Indkomne forslag (Repræsentantskabet kommer med følgende to forslag:  

  • ·§ 5, stk. 5: ”Alle medlemmer har stemmeret og er valgbare indtil de fuldt ud ophører i beskæftigelse og overgår til en offentlig pension. Medlemmer, der er ansat i FOA Nordjylland, kan ikke opstille til valg, hvor man er ansat.”(Teksten: "Medlemmer, der er ansat i FOA Nordjylland, kan ikke stille op til valg, hvor man er ansat SLETTES. Godkendes det forslag betyder det, at alle har stemmeret og kan vælges - også ansatte FOA-medlemmer i FOA Nordjylland) 
  • · § 5, stk. 2: ”Ordinær generalforsamling holdes fysisk eller virtuelt hvert andet år inden udgangen af april. Indkaldelse sker med mindst 14 dages varsel.(Giver mulighed for at holde en virtuel generalforsamling, hvis situationen byder det). 

7. Valg iflg. lovene – på valg er: (Da det er det første ordinære valg i det nye FOA Nordjylland, og lovene kræver at politisk ledelse vælges skiftevis. Det er grunden til at nogle valg er to-årige og andre fireårige. Herefter vælges alle i politisk ledelse for fire år af gangen.

Efter fristens udløb havde følgende kandidater meldt sig under punkt 7 g: Faglig sekretær Pia Mehlbye genopstiller til posten som faglig sekretær og Janus Klamer har meldt sig som modkandidat. 

Efter fristens udløb havde følgende kandidater meldt sig under punkt 7 i :  

Janus Klamer, Henriette Skat Nedergaard, Vibeke Elise Jensen, Lars Bo Larsen, Pia Mehlbye og Søren Koch Dalsgaard. Kandidaterne får på generalforsamlingen tre minutter, hvor de kan fortælle, hvorfor de stiller op. 

Valgene af øvrige repræsentantskabsmedlemmer er foregået på lokale årsmøder i regions- og kommunenetværkene. 

Selve valghandlingen foregår i Zoom og alle vil få en grundig indføring i hvordan de kan stemme.  

Kun de medlemmer som har registreret en mail i FOA Nordjylland kan stemme - undtaget folkepensionister. Alle stemmer anonymt.  

En kandidat skal mindst have halvdelen af stemmerne for at blive valgt til politisk ledelse i FOA Nordjylland.) 

a. Formand Kristian Gaardsøe – 4-årig (modtager genvalg) 

b. Næstformand Pia Pedersen – 2-årig (modtager genvalg) 

c. Næstformand Anja Søe – 2-årig (modtager genvalg) 

d. Faglig sekretær Jesper Hermansen, social- og sundhedsområdet – 4-årig (modtager genvalg) 

e. Faglig sekretær Anne-Grethe Sveistrup, pædagogisk område – 4-årig (modtager genvalg) 

f. Faglig sekretær Peter Ottosen, serviceområde – 4-årig (modtager genvalg) 

g. Faglig sekretær Pia Mehlbye – 2-årig (modtager genvalg) (Janus Klamer stiller op til kampvalg på denne post) 

h. Faglig sekretær Leif Vestbjerg-Nielsen – 2-årig (modtager genvalg) 

i. Faglig sekretær (vakant) – 4-årig (Alle kandidater nævnt ovenfor stiller op til denne post – dog udgår den der bliver valgt under pkt g)  

j. Præsentation af valgte repræsentantskabsmedlemmer fra kommunenetværkene og regionsnetværket. (De som allerede er valgt lokalt, vil blive præsenteret via dias) 

k. Bilagskontrollanter (2 personer) – 2-årig (Pt er der tre opstillede – nemlig Ann Dorthe Sørensen, Michael Dam og Jørgen Andersen) 

l. Bilagskontrollantsuppleanter (2 personer) – 2-årig (Pt. er der to opstillede - nemlig Martin Andersen og Anne Mette Christensen)

8. Præsentation af det nye repræsentantskab (Her præsenteres det nye repræsentantskab fra kommune- og regionsnetværket samt den nye politiske ledelse)


Tilmeld dig generalforsamlingen

 


Skriv en kommentar på Facebook