FOA kan presses til "valg SMS" til 3000 medlemmer

FOA Frederikshavn kan blive presset til at kontakte 3000 medlemmer via SMS på mandag, med opfordring til at stemme på det eller de partier, der ikke er ude på at kaste pædagogmedhjælperne ”på porten”!

Sådan lyder overskriften i den henvendelse FOA Frederikshavn fredag eftermiddag, har sendt til samtlige politikere i Børne- og Ungdomsudvalget i Frederikshavn kommune.

Afdelingsformand René Johansen fortæller:

"Det sker sjældent jeg bliver fortørnet, sådan på det groveste, men det må jeg ærlig talt indrømme, jeg er blevet. Min fortørnelse går på, at jeg i går blevet kastet ind i sagen vedrørende Børne- og Ungdomsudvalgets høringsmateriale og forslag til udmøntning af elementer i folkeskolereformen. Jeg må desværre sige, det både er alarmerende og skræmmende læsning. Jeg er oprigtigt bekymret for pædagogmedhjælperne i Frederikshavn kommune, og i særdeleshed pædagogmedhjælperne på skole/SFO området" 

I Frederikshavn kommune er der pr. august 2013 ansat 204 pædagogmedhjælpere. Heraf arbejder omkring 70 af dem i skole/SFO delen, herunder også i tilknytning til specialklasserne. I det høringsmateriale Børne- og Ungdomsudvalg (BUU) nu har sendt ud, vedrørende forslag til udmøntning af elementer i folkeskoleformen, er pædagogmedhjælperne ikke nævnt med et eneste ord.

FOA Frederikshavns formand er uforstående:

"Enten har BUU medlemmerne markuleret FOA´s første høringssvar tilbage i september måned, eller også har de slet ikke læst det. Heri gjorde vi netop meget ud af at fremhæve pædagogmedhjælpernes kompetencer og kvalifikationer til at indgå i den nye folkeskole, og nu ser vi så resultatet - at de ikke er nævnt med et eneste ord"

I FOA Frederikshavn mener man, at pædagogmedhjælperne er en vigtig og kvalificeret ressource i den fremtidige folkeskole. Mange pædagogmedhjælpere har en pædagogisk erhvervsuddannelse som pædagogisk assistent bag sig, og man er slet ikke i tvivl om, at de selvfølgelig bør indskrives i materialet.

FOA Frederikshavn har nu givet samtlige medlemmer af BUU indtil på mandag, til at svare på, om de vil indskrive pædagogmedhjælperne som enten selvstændig faggruppe eller ændre fagbetegnelserne til fællesbetegnelsen ”pædagogisk personale” i hele materialet. Indtil videre har ét parti meldt positivt tilbage, og som afdelingsformanden slutter af med at sige:

"Hører vi kun positivt tilbage fra det ene parti, kan vi blive presset ud i en situation der mig bekendt, aldrig har været brugt før op til et kommunalvalg. At vi aktivere vores SMS tjeneste, og sender en SMS til de 3000 medlemmer vi har i Frederikshavn, med opfordring til at hjælpe pædagogmedhjælperne på tirsdag, og sætte valgkrydset på det parti, der vil pædagogmedhjælperne.

For yderligere information, kontakt:

Afdelingsformand
René Johansen, mobil 4228 2900 eller mail rejo@foa.dk
FOA - Fag og Arbejde, Frederikshavn
Constantiavej 35
9900 Frederikshavn