Pressemeddelelse

Langtidsledige skærer på sundhed og børns fritidsaktiviteter

FOA-medlemmer uden dagpenge sparer på medicin og tandlægebesøg. Samtidig må deres børn undvære at deltage i sociale arrangementer og fritidsaktiviteter.

Det er dyrt at købe nye briller, medicin og tandlægebesøg. For de medlemmer i FOA, der er røget ud af dagpengesystemet, er det så stor en udgift, at de sparer det væk. Det viser en ny undersøgelse som FOA har foretaget blandt de medlemmer, der mistede deres dagpengeret i perioden mellem 1. januar 2013 til og med 31. august 2014.

”At de langtidsledige må undvære ting, som burde være en selvfølge i et velfærdssamfund, er grotesk. Det viser med al tydelighed, at debatten om, hvorvidt man kan drage fordel af at nasse på systemet, er kørt helt af sporet,” det siger FOAS formand Dennis Kristensen.

De medlemmer, der er faldet ud af dagpengesystemet, mærker ikke kun den økonomiske spændetrøje om dem selv. Det går også ud over deres børn.
Undersøgelsen viser, at hvert fjerde medlem på lave ydelser ikke kan lade deres børn deltage i sociale arrangementer, og hver tredje har ikke kunnet betale for, at deres børn deltager i fritidsaktiviteter.

”Det er helt urimeligt, at man har strammet økonomien så voldsomt, at børn af langtidsledige ikke kan deltage i sociale aktiviteter på lige fod med deres klassekammerater,” siger Dennis Kristensen.

Udover de mangler de langtidsledige har i hverdagen, så strammes grebet også, når julen nærmer sig.
60 procent af medlemmerne uden indtægt eller på lave ydelser vil i år holde en mindre jul, end da de var på dagpenge.

”Jeg vil helst undgå julen, da jeg aldrig har nogen penge til at købe de gaver, jeg gerne vil give mine kære,” lyder det fra en af deltagerne i undersøgelsen.

Læs mere:
Langtidsledige må spare på sundhed
Langtidsledige må spare på børns fritidsaktiviteter
Langtidsledige sparer på julen