En mand og en kvinde
Yvonne Andersen er nu ikke længere afhængig af sin kæreste Børge Pedersens indtægt.
Foto: Heidi Lundsgaard

Syg skåret i kontanthjælp: Nu får hun fleksjob

Tidligere pædagogmedhjælper Yvonne Andersen har efter mere end et års kamp fået ret til fleksjob.

Yvonne Andersen har endelig fået ret til fleksjob efter mere end et års arbejdsprøvninger. Det betyder, at hun nu ikke længere er afhængig af sine kærestes indtægt.

”Jeg er simpelthen så glad. Jeg kunne hoppe af sted på en lyserød sky,” siger den tidligere pædagogmedhjælper til Fagbladet FOA.

Blev skåret i kontanthjælpen
Yvonne Andersen fik næsten halveret sin kontanthjælp, da den nye kontanthjælpsreform trådte i kraft ved årsskiftet.

Selv om hun var kronisk syg og deltog i arbejdsprøvninger i mere end et år blev den tidligere pædagogmedhjælper fra januar sat ned fra 10.500 kroner før skat til 6.068 kroner, fordi hun bor sammen med sin kæreste Børge Pedersen.

Læs også: Syg pædagogmedhjælper skåret i kontanthjælp

Efter de nye regler skal samlevere forsørge hinanden, selv om de ikke er gift eller har fælles økonomi.

Fik hjælp i FOA
Yvonne Andersen har fået vejledning i FOA til sin sag om sygedagpenge og fleksjob. Til samtalerne med kommunen og jobcenteret har hun haft en faglig konsulent fra FOAs lokalafdeling PMF Fyn med, Marianne Glintborg.

”Jeg ved ikke, hvad jeg skulle gøre, hvis ikke jeg havde haft Marianne. Der har simpelthen været så mange paragraffer at forholde sig til,” siger Yvonne Andersen.

Nu, hvor Middelfart Kommune har godkendt hende til et fleksjob, mangler Yvonne Andersen blot at finde en arbejdsgiver, der vil ansætte hende. Men uanset om hun finder en arbejdsgiver i morgen eller senere, er hun allerede nu bedre stillet rent økonomisk.

”Nu ved jeg, hvad jeg får måned for måned og er ikke afhængig af, hvad min kæreste tjener, eller om han er på dagpenge,” siger Yvonne Andersen.

Hun håber, at hun nu kan få et fleksjob i en SFO eller i en butik, hvor hun har været i arbejdsprøvning.

Klik på fotoet herunder og se en video med Yvonne Andersen i arbejdsprøvning.