Til zumba i arbejdstiden

Ansatte i Furesø får tilbud om at motionere.

Zumba stod øverst på ønskesedlen, da de ansatte i ældreplejen i Furesø Kommune tidligere på året blev spurgt, hvilken form for motion, de selv kunne ønske sig.

Og den stærkt populære, dansebaserede fitnessform er en af de motionsaktiviteter, som de ansatte nu får tilbudt at deltage i en gang om ugen i arbejdstiden. Andre tilbud er pilates og løbehold.

Tilbuddene er en del af kommunens ”Projekt Trivsel”, som Furesø har fået 3,5 millioner kroner til fra Forebyggelsesfonden.

Oplever tit fysisk smerte

Inden projektet startede blev alle over 400 ansatte i ældreplejen spurgt om deres psykiske og fysiske arbejdsmiljø. 70 procent svarede, og undersøgelsen viste blandt andet, at næsten hver anden oplever fysiske smerter en eller flere gange om ugen.

Derfor har de ansatte fået tilbudt at tale med en fysioterapeut om, hvordan de bedst passer på deres krop og om, hvilken type motion de kunne tænke sig.

Ud fra samtalerne starter kommunen så en gang i det nye år de forskellige motionstilbud. Hver aktivitet kører i første omgang i et halvt år, hvorefter den evalueres. Alle interesserede får mulighed for at prøve alle tilbud.

Ansatte præger forløb

Projektet, der løber i tre år, indeholder også uddannelse af forflytningsvejledere, initiativer mod mobning og brug af anerkendende ledelse.

Initiativet har stor opbakning fra de ansatte, som også er inddraget i den konkrete udførelse via arbejdsgrupper om de enkelte emner, fortæller Anette Ryberg. Hun er sosu-personalets fælledstillidsrepræsentant.

”Da først kollegerne fandt ud af, at pengene ikke skulle skaffes via besparelser andre steder, var der fuld opbakning. Og vi har haft store muligheder for at præge hele forløbet både med vores ønsker og ideer,” siger hun til foa.dk.