Kompetenceløft til social- og sundhedsassistenter

En ansøgning til den regionale Kompetencefond gav pote og et kompetenceløft til 52 social- og sundhedsasisstenter på Regionshospital Nordjylland.

52 social- og sundhedsassistenter, der alle arbejder med håndtering af personer med erhvervet hjerneskade irehabiliteringsfasen, har gennemgået et kursus på Neurorehabiliteringscenter nord i Brønderslev.

 
Afdelingsnæstformand Lene Berendt: Det har givet de 52 social- og sundhedsassistenter en flot kompetenceløft, der kan være med til at løfte fagligheden. Samtidig er der ikke nogen tvivl om at kompetenceløftet også gavner arbejdsmiljøet.

Tillidsrepræsentant Mette Panum Andersen fortæller:
"...............

I efteråret 2016 fik jeg ideen til at søge den regionale Kompetencefond, som er en del af overenskomstresultatet i 2015 mellem FOA og Region Nordjylland.

Pengene skulle bruges på et kursus i plejende-guiden til personer med erhvervet hjerneskade i rehabiliteringsfasen.

Tanken var at alle social og sundhedsassistenter på Regionshospital Nordjyllands 3 matrikler i Brønderslev, Frederikshavn og Thisted, som varetager neurorehablitering i region Nordjylland, skulle på kursus på Neurorehabiliterings-center nord i Brønderslev.

Glæden var stor da vi fik 442.000 kr. til at afholdelse af kurset, som fik navnet "Inspirationer for plejepersonale i den daglige håndtering af personer med erhvervet hjerneskade i rehabiliteringsfasen".

Der blev oprettet 6 hold med plads til alle 52 social og sundhedsassistenter i specialet, og da der reelt var plads til flere, udnyttede klinikken muligheden for at selv at betale for 20 sygeplejersker og 10 terapeuter så kurset kunne styrke den tværfaglige indsats.

Kurset som bestod af 2,5 kursusdage og skulle være med til at øge social og sundhedsassistenters og det øvrige personales kliniske praksis samt erhverve den nyeste viden indenfor pleje- og rehabilitering af senhjerneskader. Dette skulle også medvirke til at styrke den tværgående indsats med henblik på at sikre fokus på patientforløbet.

Kurset er nu gennemført, og det har været et fantastisk godt kursus, med praktiske øvelser og teoriundervisning.

Den sidste  halve dag har dannet grundlag for opsamling ved hjælp af en hjemmeopgaver.

Den Regionale Kompetencefond er en fantastisk mulighed for kompetence udvikling i en tid hvor kursus budgetterne er små.

.............."

Et stort skulderklap til vores tidlidsvalgte på Brønderslev Neurorehabiliterings center Nord slutter Lene Berendt. Forløbet viser samtidig at det kan betale sig at arbejde for at udnytte de muligheder som overenskomsten 2015 giver mulighed for gennem den regionale Kompencefond og at eksemplet her er til inspiration for andre, der ønsker at få kompetenceløft!  

Den regionale kompetencefond
Den Regionale Kompetencefond er etableret ved overenskomstforhandlingerne i 2015 af Danske Regioner (Regionernes Lønnings- og Takstnævn) sammen med Dansk Socialrådgiverforening, FOA - Fag og Arbejde, HK Kommunal, Dansk Metal/håndværkerorganisationerne, Socialpædagogernes Landsforbund, Teknisk Landsforbund, og 3F Fagligt Fælles Forbund.

Formålet er at fremme og understøtte regionernes kompetenceudviklingsindsats og sikre medarbejderne et øget kompetenceniveau, til gavn for den regionale opgaveløsning og medarbejdernes udviklingsmuligheder på det regionale arbejdsmarked, herunder den enkeltes kompetencer i forhold til en styrket, tværgående opgaveløsning.

Fonden er et supplement til den indsats, som i øvrigt finder sted i regionerne for de medarbejdergrupper, der er omfattet af aftalen. Fonden er dermed et supplement til og kan anvendes i sammenhæng med den indsats, der foregår for at styrke den tværgående indsats med henblik på at sikre fokus på patientforløb mv.

Den regionale kompetencefond har denne hjemmeside!

Lagt på den 10.07.2017