Figurer

Nyhedsbrev fra Pædagogisk Sektor, december 2017

Året 2017 har budt på en række indsatsområder i pædagogisk sektor. Lønforhandlinger og en ekstraordinær indsats i forhold til uddannelse og kompetenceudvikling, er blot nogle. Læs meget mere i nyhedsbrevet.

Året 2017 har budt på en række indsatsområder i pædagogisk sektor. Områder, hvor både afdelingen og de tillidsvalgte bruger meget tid og mange ressourcer på, at opnå de bedste resultater for dig som medlem. Herunder kan du læse mere om udvalgte emner.

Lokal Løn 2017
Pædagogisk sektor og tillidsrepræsentanterne har, i foråret, brugt meget tid på at forhandle så mange lokale lønmidler hjem som muligt. Inden forhandlingerne gik i gang, har vi gjort meget ud af at opfordre alle til at indsende forslag og krav til løntillæg. Det være sig via den lokale hjemmeside, via Facebook og via udsendelse af e-mails/SMS. Har du ikke fået eller set disse henvendelser, skal der lyde en stor opfordring til, at du kontakter sektorformand René Johansen, rejo@foa.dk, da vi i så fald kan mangle dine kontaktoplysninger.
I Frederikshavn kommune var der afsat 0,5% til forhandling. På Læsø pågår forhandlingerne fortsat.

Har du spørgsmål til den lokale løn, enten til de forhandlinger der allerede er overstået eller de forhandlinger vi allerede nu ved skal finde sted i 2018, skal du kontakte din tillidsrepræsentant (hvis du er dækket af sådan en), og har du ikke en tillidsrepræsentant, er det sektorformanden for pædagogisk sektor, René Johansen, du kan kontakte.

Kr. 5.760,- i støtte til udsatte børn
Igen i år, har medlemmerne af pædagogisk sektor i FOA Frederikshavn, indsamlet et stort og flot beløb til udsatte børn. Beløbet er doneret til International Børnesolidaritet – IBS.

Læs mere via linket her

Uddannelse, uddannelse og atter uddannelse!
Igennem hele 2017 har pædagogisk sektor og sektorbestyrelsen haft fokus på medlemmernes mulighed for uddannelse og kompetenceudvikling. Vi syntes ikke det er rimeligt, at især vores ufaglærte faggrupper, ikke får mulighed for at komme afsted på uddannelse.
Sektorbestyrelsen har afholdt møder med politikere fra Børne- og ungdomsudvalget, pædagogisk sektor har haft flere møder med den centrale ledelse på Rådhuset, med Borgmesteren og med distriktsledelsen.

Vi er slet ikke i mål endnu – men vi er meget glade for, at der oktober måned 2017 er startet ikke mindre end 6 pædagogmedhjælpere/dagplejere på pædagogisk assistentuddannelse. En uddannelse man som erfaren medarbejder kan tage på fuld uddannelsesløn. Dvs. lige godt kr. 22.500,- om måneden + hidtidigt pensionsbidrag.
Vi håber at mange flere har lyst til at komme afsted i 2018, og vil, først i det nye år, sende mail til alle dagplejere, pædagogmedhjælpere samt omsorgsmedhjælpere herom.

I januar 2018, starter et stort projekt – ”Bedre til ord, tal og IT” op. Projektet er med til at afdække behovet for opkvalificeringen indenfor bl.a. dansk og IT – op imod 300 dagplejere, pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter omfattes af projektet. Et projekt, vi i pædagogisk sektor varmt anbefaler, og er glade for, har så stor opbakning fra ledelsens side.

Læs mere om projektet – tilmeld dig medlemsmødet d. 3. januar via linket her

Pædagogisk Klub – en klub med stor succes
I løbet af 2017 har pædagogisk klub afholdt to store arrangementer. Det ene arrangement i februar måned, med foredragsholder Henrik Krogh. Dette arrangement var sammen med SOSU sektorens assistentklub, og omhandlede ”stress, trivsel og motivation”. Det andet arrangement blev afholdt i november måned. Denne gang var det Christina Felthaus, der tog os med på en forrygende rejse med et oplæg om ”hvad danskerne egentlig har gang i”. Omkring 130 klubmedlemmer deltog, til hvert af arrangementerne.

Læs mere om pædagogisk klub via linket her

Tak til tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og repræsentanter i MED
Til dagligt er det ikke sikkert, at du går og tænker over, at FOA er ret tæt på dig, ude på arbejdspladsen. Enten i form af en tillidsrepræsentant, en arbejdsmiljørepræsentant eller en repræsentant i MED-udvalget. Fra sektorens side, skal lyde en stor tak for indsatsen, til de mange tillidsvalgte – og samtidig også en stor opfordring til dig som medlem. HUSK at bruge dine tillidsvalgte, de har brug for at fra dig – om stort og småt, og om eventuelle problemstillinger du gerne vil have dem til at arbejde med.

Har du en god idé – har du RIS eller har du ROS, så er du altid meget velkommen til at skrive til pædagogisk sektor. Du kan skrive til sektorformand René Johansen på mail rejo@foa.dk

SAMMEN GØR VI FORSKELLEN

God JUL og GODT NYTÅR


Med venlig hilsen

René Johansen
Sektorformand, Pædagogisk sektor
FOA FREDERIKSHAVN
Constantiavej 35, DK 9900 Frederikshavn

Lagt på den 14.12.2017