FOA forhandler arbejdstidsregler på skoleområdet

FOA Forbund forhandler nu arbejdstidsregler på skoleområdet - hvad betyder det for pædagogmedhjælperne?

Der er lige nu forhandlinger i gang om arbejdstidsreglerne på skoleområdet. Forhandlinger der normalt ville foregå i forbindelse med overenskomstforhandlinger. Det er imidlertid FOAs vurdering, at der er interesse i at få aftalt regelændringer allerede på nuværende tidspunkt, da det må antages, at gøre vores muligheder for at sikre pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenters beskæftigelse på skoleområdet større, hvis vi har et fælles arbejdstidsregelsæt for hele det pædagogiske personale, når skolereformen skal udmøntes på de enkelte skoler fra august 2014.

Der er foreløbig aftalt forhandlinger med KL (kommunernes landsforening) d. 22. januar og d. 28. januar, men det må umiddelbart forventes, at forhandlingerne vil strække sig ind i februar måned. Såfremt der ikke kan opnås enighed mellem parterne, vil forhandlingerne blive genoptaget i forbindelse med OK 15.

Såfremt der opnås enighed om at ændre arbejdstidsreglerne, vil aftalen for så vidt angår den landsdækkende arbejdstidsregelaftale for pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter, skulle godkendes på et ekstraordinært faggruppelandsmøde for faggruppen. Der er således ikke lagt op til, at der afvikles en urafstemning om resultatet. Til gengæld afholdes der et ekstraordinært faggruppelandsmøde for pædagogmedhjælpergruppen - alt efter hvornår resultatet foreligger, vil det formodentligt ske i løbet af februar måned.

Det ekstraordinære faggruppelandsmøde vil blive indkaldt med relativt kort varsel. I FOA Frederikshavn er fællestillidsrepræsentant (FTR) Hanne Fristrup selvskrevet til at deltage i faggruppelandsmødet, i det Hanne Fristrup er en del af det landsdækkende faglige udvalg for pædagogmedhjælpere. Udover Hanne fristrup, har afdelingen mulighed for at sende yderligere én pædagogmedhjælper med stemmeret. Der lægges op til, at der vælges en pædagogmedhjælper fra SFO området, og gerne en pædagogmedhjælper, der i forvejen er valgt som tillidsrepræsentant (dette er dog ikke en forudsætning).

Ønsker du at deltage i faggruppelandsmødet, bedes du give FTR Hanne Fristrup besked herom, senest den 20. januar. Alt efter, hvor mange interesserede der melder sig på banen, vil vi vurdere, hvorvidt der er behov for at indkalde til et egentlig valgmøde for faggruppen af pædagogmedhjælpere.  

Hanne Fristrup kan kontaktes på mail hafi@frederikshavn.dk eller mobil 5153 7850. Du kan også kontakte afdelingsformand René Johansen på telefon 4697 1170.