Besparelser og ordentlighed

Frederikshavn kommune "krydrer" opsigelser af kvalificerede og kompetence medarbejdere med begrundelser, der får de opsagte til at føle sig krænket! FOA finder formuleringerne både uheldige og ærgerlige og opfordre til at ændre procedure.

Af: Sektorformand, Jens Nielsen, jenn@foa.dk

FOA Frederikshavn var glade for Borgmester Birgit Hansens udtalelse ”afskedigelserne skal ske med udgangspunkt i begrebet ordentlighed, og skal ske efter de aftaler tillidsmandssystemet og ledelsen har lavet i kommunens MED-udvalg”. 

Fakta er, at ingen af de opsagte medarbejdere, der arbejder indenfor hjemmeplejen, var blevet afskediget, hvis det ikke var på grund af Frederikshavns kommunes økonomiske situation. Det er derfor rigtig ærgerligt, at Frederikshavn kommune vælger en standardiseret opsigelse, der efterlader den opsagte eller timereducerede medarbejder frustreret og uforstående tilbage.

Frederikshavn kommune har valgt at ”krydre” alle opsigelser, der er begrundet i budgetmæssige besparelser med en formulering om, at opsigelsen er foretaget ud fra en samlet vurdering ud fra kriterierne: Faglig bredde/dybde eller kompetencer, fleksibilitet, stabilitet, engagement.

For de berørte medarbejdere, er de oplistede kriterier frustrerende og uforståelige. Der er tale om medarbejdere, der i mange tilfælde har været ansat i mange år indenfor hjemmeplejen eller andre kommunale fagområder. Den anvendte fremgangsmåde virker derfor dybt personligt krænkende på den enkelte medarbejder.

Det er efter FOA Frederikshavns opfattelse ikke ordentlighed, tvært imod!

FOA Frederikshavn og de tillidsvalgte vil derfor arbejde for, at afskedigelser, der alene beror på manglende økonomi, sker på en både værdig og anstændig måde, der anerkender medarbejdernes indsats. 

Tvungen til nedsat arbejdstid
FOA Frederikshavn og de tillidsvalgte har, i sparerunden indenfor hjemmeplejen, tilkendegivet, at reduktion af arbejdstimer blandt medarbejderne er en mulighed, hvis den enkelte medarbejder ønsker dette.

Det er derfor ikke bare rystende, men også helt uacceptabelt, at ledelsen, uden dialog, reducerer et stort antal medarbejder i timeantal, med trusler om fyring, hvis medarbejderne ikke indgår aftalen.

Med de mange fyringer grundet kommunens dårlige økonomi, er det naturligt, at medarbejderne gerne vil bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet, og derfor lader sig presse til et lavere timeantal.

Efter FOA Frederikshavns opfattelse, er det til gengæld en meget uheldig fremgangsmåde der lægges for dagen, at timereduktioner er det foretrukne middel i forbindelse med sparerøvelse!

I FOA Frederikshavn stiller vi spørgsmålstegn ved, hvor få timer man kan nøjes med, da en reduktion ikke kun har indflydelse på den udbetalte løn, men også på muligheden for at oppebære maximal dagpengesats, der vil være forringelser i pensionsopsparing, ligesom den enkelte ansattes og dennes families privatøkonomi belastes.

Det er FOA Frederikshavns helt klare og utvetydige holdning, at denne form for besparelse – også kaldet salamimetoden – er en underminering af dagpengesystemet og et direkte angreb på den danske model!

FOA Frederikshavn efterlyser nu en tilkendegivelse fra den politiske ledelse i Frederikshavn kommunen, og stiller derfor spørgsmålet ”er det kommunens politiske holdning, at arbejdspladser indenfor social og sundhedsområdet, alene skal bestå af deltidsstillinger på lave timetal, ingen kan leve af”?

Til trods for alvorligheden af en afskedigelse, opfordrer FOA Frederikshavn til, at der hellere foretages et antal fulde afskedigelser indenfor social- og sundhedsområdet, således der bibeholdes stillinger på et timetal, der er til at leve af.

FOA Frederikshavn frygter at vi er på vej til en udvikling, hvor de jobs der er at få, bliver på så få timetal, at der er tale om rene ”lommepengestillinger”.

FOA Frederikshavn håber også på, at Frederikshavn kommune i lignende situationer, ved massefyringer og reduktioner af et stort antal kommunale medarbejdere, inddrager de faglige organisationer. I FOA Frederikshavn anerkender vi Frederikshavn kommunes svære økonomiske situation, og vi tror på, at vi via samarbejde og fælles indsats når længst.

I FOA Frederikshavn foretrækker vi ordentlighed, frem for det makværk, der indtil nu er sket.

Se også: Pressemeddelelse udsendt den 1. juli 2014