Fra Birgit Hansen til FOA´s medlemmer

Forud for FOA Frederikshavns TOPMØDE den 24. oktober 2013, har de to borgmesterkandidater, Lars Møller samt Birgit Hansen, hver fået mulighed for at få bragt en artikel. Birgit Hansen er den eneste af de to, der har sendt en artikel.

Af: Birgit Hansen

Kommunalvalget banker på døren, og om ikke særligt lang tid skal borgere i Frederikshavn kommune sætte et afgørende kryds. Et kryds der for de fleste handler om, hvem de, som borgere, helst ser som politisk styrmand eller kvinde for Frederikshavn kommune.

Samtidig er der rigtig mange af Jer, der er ansatte ved Frederikshavn kommune, og hvor krydset også har betydning for, hvem der kommer til at sidde ved roret som politisk leder for op imod 5.500 medarbejdere ved Frederikshavn kommune.

Jeg har arbejdet tre år i hjemmeplejen både som udekørende men også inde på centrene i aften og dagvagter. Jeg arbejder nu som konsultationssygeplejerske i en lægeklinik i Frederikshavn, og jeg tager rundt og tager blodprøver mm. på de ældre i eget hjem og på centrene. Jeg var i sidste periode socialudvalgsformand. Jeg synes, jeg har et godt kendskab til især ældreområdet. Men jeg er også meget interesseret i de andre områder, hvor der er plejeopgaver og andet vigtigt arbejde.
Jeg er meget bevidst om, at der gennem de sidste år er sket besparelser og omstruktureringer, og der er pålagt de ansatte nye opgaver.
Som socialdemokraternes borgmesterkandidat har jeg et ønske om at få sat et anderledes fokus på medarbejdernes vilkår. For mig er det vigtigt, at vi på trods af krav om effektivisering og rationalisering ikke glemmer de menneskelige værdier og ikke glemmer de mange af Jer, der hver dag yder en stor indsat, og leverer en formidabel service overfor borgerne i Frederikshavn kommune.

Som borgmester vil jeg arbejde for, at Frederikshavn kommune:

  • Har en anstændig sygdomspolitik, hvor ansatte med en alvorlig sygdom sikres en fair behandling, og som minimum ikke opsiges de første 6 måneder. Rummelighed skal i højsædet. 
  • Fokusere og prioritere vigtigheden i at ledelsen, tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter samarbejder og informerer hinanden. 
  • Har stillinger med et ugentlig timetal, der er til at leve af. Vi skal væk fra timereduktioner og stillinger på et lavt ugentligt timetal. Jeg siger ”nej tak” til lommepengestillinger og ja tak til stillinger, der er til at leve af.
  • Ansætter på månedsløn, frem for timelønsansættelser og gentagne vikariater. 
  • Afsætter midler til efteruddannelse og kompetenceudvikling i langt højere grad end i dag. Vi skal ikke gå på kompromis med faglighed og kvalitet, hver gang der skal ske besparelser.

Vi skal slippe kræfterne fri. Størst mulig kompetence til vores ansatte på alle niveauer. Jeg hører, man ikke altid kan få lov at bruge sin viden og uddannelse pga. hierarki eller anden forklaring. Det er mig meget i mod. Vi skal udnytte folks kompetencer til arbejdsglæde for den enkelte men også til glæde for borgerne. Hvorfor sende flere personer ind i hjemmet end højst nødvendigt?

I bund og grund synes jeg pleje og pasningsopgaver er en kommunal opgave, men det frie valg er kommet for at blive. Det respekterer jeg. Jeg er optaget af forskellene på den kommunale verden contra de private firmaer. Hvorfor vælger nogle at skifte fra det kommunale til de private og omvendt? Det gælder både for ansatte og modtagere af hjælpen. Det må vi studere og lære af.
Jeg går ind for, de ældre kan købe tilkøbsydelser ved kommunen, som de kan ved de private firmaer, og vi har bedt om lov til det i ministeriet.

Jeg er altid åben for kritik, ideer osv. Henvend dig endelig.

Birgit Hansen
www.birgithansen.dk
tlf. 29 16 30 39
bihn@frederikshavn.dk

Lagt på den 02.09.2013