Bevar store bededag

En samlet fagbevægelse siger klart fra over for SVM-regeringen, som vil afskaffe store bededag for at skaffe flere penge til forsvaret. Det er et uacceptabelt angreb på den danske model og de aftaler, der er indgået mellem arbejdsgivere og lønmodtagere. Få et overblik og følg den seneste udvikling i sagen her. Se også, hvad du selv kan gøre for at støtte kampen for at bevare store bededag.

Derfor er FOA stærkt kritisk over for regeringens tyveri af store bededag

FOA er i disse dage ude med en klar kritik af, at regeringen vil afskaffe store bededag. Her får du et overblik over baggrunden for kritikken. 

Demonstration 5. februar

Op mod 50.000 mennesker samledes på Christiansborg Slotsplads for at kæmpe for store bededag.

En samlet fagbevægelse havde søndag 5. februar inviteret til demonstration på Christiansborg Slotsplads i København for at vise modstand mod regeringens lovforslag om at afskaffe store bededag som helligdag. Folk fra hele landet strømmede til slotspladsen, som hurtigt blev forvandlet til et sandt menneskehav. Der var taler fra bl.a. FOAs forbundsformand Mona Striib og musik fra Anne Linnet og Tessa.

Så mange helligdage kan du gå glip af, hvis store bededag afskaffes

Prøv Fagbladet FOAs beregner og find ud af, hvor mange dage, du risikerer at miste.

Opfordring til alle lønmodtagere

Hør FOAs formand Mona Striib sætte ord på regeringens handlinger ift. at ville afskaffe store bededag. Hun opfordrer samtidig alle lønmodtagere til at skrive under på bevarstorebededag.dk

Hent plakater, flyers og grafik

Her kan du hente plakater og grafik med budskabet 'Bevar store bededag' til hhv. print og deling på sociale medier.