FOA Vendsyssel i lidt tal.

200 tillidsvalgte servicerer FOA Vendsyssels medlemmer

Her får du en oplistning af antallet af tillidsvalgte i FOA Vendsyssel.

Som det fremgår af tabellen har vi ifølge optællingerne 206 tillidsvalgte fordelt på TR (tillidsrepræsentanter), FTR (Fælles-tillidsrepræsentanter), TRS (tillidsrepræsentant-suppleanter) og AMR (arbejdsmiljørepræsentanter).

De oplistede poster er fordelt på 200 forskellige medlemmer idet FTR-erne for de 6 vedkommende også er TR og dermed med i optællingen af både TR og FTR .
Generelt set er vi rimeligt tilfredse med antallet af tillidsvalgte, men må erkende at vi har ledige TR-poster forskellige steder - arbejdspladser hvor vi har retten til at vælge TR, men hvor der ikke er FOA-medlemmer, der vil stille op!

Vi ser problematikken med at få valgt TR i de områder/arbejdspladser hvor en TR skal dække flere arbejdspladser eller arbejdssteder. Der synes generelt ikke at være problem på de stor arbejdspladser hvor der er mange FOA-medlemmer ansat og derfor flere kolleger der potentielt kunne stille op og hvor man kan møde alle sine kolleger i det daglige arbejde.

Vi kan godt forstå at det kan være svært at få skabt den fornødne tid til at opsøge og servicere de kolleger, der eventuelt arbejder på en anden matrikel end den man selv arbejde på.

På den baggrund arbejder vi i Vendsyssel på at få lavet aftaler med arbejdsgiverne/lederne om de vilkår man har som TR på arbejdspladserne.

Når vi ser på AMR er det tydeligt at antallet af AMR i Region Nordjylland er lavt. det skyldes i stigende grad det faktum at sygeplejerskerne i stor udstrækning bliver flere og flere og FOAs social- og sundhedsassistenter bliver færre og færre. På den baggrund er det ikke underligt vi taber terræn i antallet af AMR.

I FOA Vendsyssel arbejder vi meget målbevidst for at skabe gode forudsætninger for at man som tillidsvalgt kan udøve sit hverv på arbejdspladserne til gavn for FOAs medlemmer. De nyvalgte TR-ere og AMR-ere får tilbudt FOAs grunduddannelse for henholdsvis TR og AMR meget hurtigt efter valget. Således har vi i FOA Vendsyssel ingen TR eller AMR, der hænger i systemet og mangler grunduddannelsen eller ikke er tilmeldt grunduddannelsen.

Endvidere arbejder vi i FOA Vendsyssel på at forhandle nogle vilkår for de valgte TR-ere på arbejdspladserne. Vi forhandler med ledelserne i kommunerne, regionen og de private arbejdsgivere om de vilkår man har som tillidsvalgt på arbejdspaldserne - det handler om tid til udøvelsen af hvervet, tid til tillidshvervsuddannelse og de faciliteter, der stilles til rådighed når man er TR, FTR eller AMR.

Skulle du være på en arbejdsplads hvor der ikke er en TR vil vi meget gerne tale med dig om at få løst de problemer det kan have ikke at have en TR. det kunne eksempelvis være at vi hjælper med at iværksætte et valg af en TR/TRS. Vi deltager meget gerne i møder på arbejdspladserne hvor dagsordenen er at få valgt en TR/TRS - bare rung til os i FOA Vendsyssel på tlf. 4697 1346. 

Klik på billedet her ved siden af og se hvordan du kan vælge TR I din arbejdsplads!

 Klik på billedet her ved siden af og se hvordan du kan vælge AMR I din arbejdsplads!

I FOA Vendsyssel har vi pr. d.d. 3.390 erhvervsaktive medlemmer fordelt på 402 arbejdespladser i Brønderslev Kommune, Hjørring Kommune, Region Nordjylland og private hjemmeplejefirmaer og plejehjem.

Vi må erkende at vi godt kunne have været lidt flere erhvervsaktive medlemmer end de 3.390 idet vi har uorganiserede eller gule medlemmer, der arbejder på FOAs overenskomster på arbejdpladserne. Det kan undre at der er kolleger på arbejdspladserne. som synes mere interesseret i økonomisk at støtte "elitesportsforretninger" frem for at støtte den eller de organisationer, der arbejder for at forbedre arbejdsforholdene for en selv og for kollegerne!
For de der tror at vi ikke kan opnå mere og forbedre arbejdsvilkårene yderligere må vi påpege at vi langt fra er nået i land endnu og måske aldrig kan erklære os fuldt ud tilfredse med de vilkår som de tillidsvalgte skal udøve deres hverv under.

Men vi er fortrøstningsfulde - vi kan se at vi har mange dygtige, ihærdige og arbejdsomme tillidsvalgte, som lover godt for fremtiden og TAK for det!!!!

Lagt på den 20.09.2018