Sympatikonflikten betyder ikke, at FOAs medlemmer i vikarbureauer og i fritvalgsvirksomheder skal i strejke.

FOA varsler sympatikonflikt

For at forhindre, at andre udfører konfliktramt arbejde, har FOA varslet sympatikonflikt over for flere arbejdsgiverorganisationer.

Når medlemmer af FOA enten strejker eller bliver lockoutet, skal andre ikke udføre arbejdet på de områder, som er omfattet af konflikt. Derfor har FOA varslet sympatikonflikt over for Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og Kristelig Arbejdsgiverforening.

Over for DA omfatter varslet medlemsvirksomheder i både Dansk Industri (DI) og Dansk Erhverv.

I forhold til DI gælder varslet virksomheder, der er dækket af vores overenskomst for vikarbureauer og overenskomster for serviceopgaver, som udføres for kommuner og regioner.

På samme vis gælder det i forhold til Dansk Erhverv – at der er varslet konflikt på områder, hvor der udføres serviceopgaver for kommuner og regioner, samt for de to overenskomster, som dækker social- og sundhedsvikarer.

Over for Kristelig Arbejdsgiverforening gælder sympatikonflikten fritvalgsvirksomheder.

Medlemmer skal fortsætte arbejdet
Sympatikonflikten betyder ikke, at FOAs medlemmer i vikarbureauer og i fritvalgsvirksomheder skal i strejke. I stedet betyder det, at fritvalgsfirmaerne ikke kan tage imod nye kunder, som er omfattet af FOAs konfliktvarsler mod kommuner og regioner. 

Tilsvarende kan vikarbureauerne ikke sende vikarer ud for at løse arbejdsopgaver i regioner og kommuner, som er konfliktramte. Vikarer kan fortsat blive sendt ud til opgaver i kommuner og regioner, der ikke er omfattet af konfliktvarslerne.

FOAs medlemmer i disse virksomheder skal således fortsat udføre deres arbejde som vanligt, og vil derfor ikke blive trukket i løn.