Trepartsforhandlinger med lønløft til den offentlige sektor

Efter lange og hårde sværdslag er det lykkedes at lande en trepartsaftale om et lønløft til den offentlige sektor, der lyder på ekstra 6,8 milliarder kroner. Forbundsformanden fra FOA glæder sig over aftalen: ”Det er en kæmpe sejr, at det er lykkedes.”

Flere faggrupper tilgodeses
Den nye trepartsaftale sikrer et ”historisk og nødvendigt lønløft til den offentlige sektor”, siger Mona Striib. Hun understreger vigtigheden af, at de ekstra penge ligger uden for reguleringsordningen. Det betyder nemlig, at lønløftet kan realiseres, uden at det ender med, at de offentligt ansatte selv betaler regningen.  
”Jeg er glad for, at en række af FOAs faggrupper får del i de ekstra lønmidler. Jeg er også tilfreds med, at vi har sikret, at det ikke alene er de grupper, som regeringen oprindeligt havde udset sig, der nu ender med at få del i pengene.

Regeringen spillede ud med, at social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, pædagoger og sygeplejersker skulle omfattes af et lønløft. Men når det handler om at deltage i vagtarbejdet uden for normal dagsarbejdstid, er der flere af FOAs faggrupper, som nu også bliver tilgodeset, og det er godt, mener forbundsformanden.

”Også FOA-grupper som bl.a. omsorgs- og pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter på døgnområdet, ufaglærte på sosu-overenskomsten, portører i regionerne og erhvervsuddannede serviceassistenter og husassistenter kan nu få del i lønløftet på grund af, at aftalen løfter betaling for at arbejde på skæve tider af døgnet,” siger Mona Striib. 

Læs mere om trepartsaftalen på Forbundets hjemmeside