Mød Per, Social- og sundhedshjælper

Per er Social- og sundhedshjælper i hjemmeplejen i Rødovre kommune.

Han brænder for arbejdet med mennesker, for sit arbejde som AMR og for at give de unge kolleger en god start på deres arbejdsliv i faget.

”Vi er til for borgerne og jeg gør mig umage for at sørge for at der er tid til kontakt og snak, hvis det er det der er behovet hos den enkelte borger”.

Per fremhæver dels arbejdet med relationen til den enkelte borger og dels helhedsplejen, som de elementer der gør hans arbejde spændende. For Per handler faglig stolthed om at bruge sig selv og sin erfaring i en professionel sammenhæng: ”Det gør det nemmere at træde ind af døren hos borgerne. Ingen dage er ens, når man har med mennesker at gøre. Det er det jeg godt kan lide ved mit arbejde og som gør mig stolt af at være social- og sundhedshjælper”.

Per er en erfaren social- og sundhedshjælper, og er derfor også god til at få planlagt sin vagt, så han når det han skal og ikke går hjem med ”ondt i maven”, som andre kollegaer har oplevet.

Han bruger sin erfaring til at hjælpe og støtte kollegerne i at få planlagt deres arbejde. Per gør desuden en indsats for at sikre muligheden for faglig sparring. For ham er det vigtigt, at der er mulighed for dels at være i kontakt med kollegerne, der ligesom Per arbejder alene om de fleste borgere og dels med den ansvarshavende og sygeplejerskerne, som kan bidrage til udviklingen af arbejdsopgaverne mv.

”Jeg bruger mine kolleger både socialt og praktisk – man ved hvem man skal ringe til”. Det er derfor vigtigt for Per at bruge sit tillidshverv til at understøtte hans og kollegernes mulighed for at dyrke den faglige sparring.

Interviewet er lavet i forbindelse med at Social- og sundhedssektoren fejrer Fagets dag den 26. november 2017. Vi vil også gerne høre fra dig, hvis du har lyst til at fortælle, hvad der gør dig stolt af dit fag og dine kolleger.

Du kan lægge et opslag på vores facebookside og husk at markere det med #Fagetsdag2017.

Du kan også sende dit input til Signe Brinkler Larsen