TV: Pædagog fik mere nærvær som dagplejer

TV: Pædagog fik mere nærvær som dagplejer

Selvom pædagog Tine Eskelund Thomsen arbejder op til 48 timer om ugen, så er hun glad for arbejdet som dagplejer. Nu kan hun nemlig selv bestemme og give mere nærvær end tidligere.

Tine Eskelund Thomsen er uddannet pædagog, men hun valgte for et år siden at blive dagplejer i Skødstrup , og det er et valg, hun ikke har fortrudt.

- Det er faktisk noget, jeg er rigtig glad for. Jeg synes, at mit job som dagplejer giver mig mere tid til ro, fordybelse og nærvær med det enkelte barn i forhold til, da jeg arbejdede i daginstitutionerne, og det er en de store bevæggrunde for, at jeg har det her arbejde i dag, fortæller Tine Eskelund Thomsen.

De lange arbejdsdage giver mange timer alene sammen med børnene, men det afskrækker ikke Tine Thomsen. Der er nemlig masser af muligheder for at netværke med de 16 andre dagplejere i Skødstrup, og hun mødes ofte med kollegaerne i løbet af ugen.

Mange timer
Arbejdstiden på 48 timer om ugen var dog et faktum, som hun tænkte meget over inde beslutningen.

 - Når der har været de der dage, hvor børnene har haft det dårligt og krævet en masse, så kan jeg da godt tænke "hold da op", det er 48 timer jeg har. Men når så vejret er godt og børnene er glade, så tænker jeg bare "wauv", hvor er det hyggeligt.

Alt i alt kan hun godt anbefale andre pædagoger at bliver dagplejere, hvis de ikke har brug for den daglige sparring med andre kollegaer.

- Hvis man godt kan lide at arbejde selvstændigt og have roen og nærværet med det enkelte barn, så synes jeg, det er en god ide, slutter hun.

Pædagoger der arbejder som dagplejere i Århus Kommune har for nyligt fået et lønhop. De får nu syv løntrin oveni grundlønnen. Tidligere var det kun et enkelt.