TV: Job eller dagpenge nu

I januar måned mistede ca. 5000 danskere dagpengeretten, og skattelettelser til de rigeste er for nyligt vedtaget. Derfor mødte omkring 200 op for at demonstrere mod regeringen og EU´s nedskæringspolitik og følgerne af den.

Ifølge a-kassernes samvirke så har omkring 9.600 ledige indtil videre mistet deres dagpengeret, siden regeringens dagpengereform trådte i kraft fra nytår, og tallet forventes at stige til over 23.000 det første halve år. Det forarger mange.

- Jeg er selv faldet ud af systemet for kort tid siden, men havde heldigvis tilmeldt mig et studie, ellers var det da ret træls at miste den sikkerhed, sagde Sune Roberto Borgen fra Århus.

Derfor krævede de omkring 200 demonstranter blandt andet investeringer, så der kan skabes flere jobs, og de mener ikke, at reformer og løndumping er vejen frem. FOA Århus har samme holdning og bakkede sammen med mange andre fagforeninger op om demonstrationen.

Demonstrationen var i Århus arrrangeret af Århus Arbejdsløshedsnetværk, og der var også demonstrationer i både Odense og København og i andre lande i hele EU.