Giv os dine ønsker til OK24

Nu kan du som medlem af FOA SOSU indsende dine krav til de kommende forhandlinger om nye overenskomster på det offentlige område. Dette gælder også elever.

Hvad betyder mest for dig? Lønnens størrelse, tillæg, frihed, tryghed, pension? Hvis ikke vi ved, hvad der er vigtigst for dig, ved vi heller ikke, hvad vi skal kæmpe for.

Derfor vil vi gerne høre fra dig. Vi samler alle de indsendte krav sammen og prioriterer dem sammen med vores tillidsrepræsentanter, inden de bæres videre til FOAs hovedbestyrelse.

Du skal indsende dine krav til os senest den 18. september. Medlemmer ansat på det private område kan ikke stille krav til de offentlige overenskomster.

Prioritering

Kravene fordeler sig inden for temaerne løn, uddannelse, arbejdsmiljø, arbejdstid, rekruttering og elevers vilkår, pension og seniorarbejdsliv, MED, vilkårene for TR og AMR samt ”andet”.

Det er ikke alle de indkomne krav, der kan aftales via overenskomsterne. Noget aftales lokalt på arbejdspladsen eller i regionen/kommunen, mens andet reguleres af lovgivning.

Det er derfor ikke alle krav, der indgår i tillidsrepræsentanternes prioritering, men alle krav bliver blevet læst af fagforeningens politiske ledelse og fordelt, hvor de hører til, selvfølgelig på nær krav fra ikke-medlemmer.

Elever

Opfordringen til at indsende ønsker til overenskomsterne gælder også elever.

En forbedring af elevernes vilkår står højt på FOAs dagsorden. Men hvad mener du, der kan gøres bedre? 

Som elev kan du sende dine ønsker på samme måde som alle andre via linket nedenfor senest den 18. september. Du har også mulighed for at skrive en mail til elevungteam@foa.dk helt frem 28. september.

Download debatoplægget "Er det OK at være elev?".

Medlemsmøde

Du har mulighed for at påvirke hovedbestyrelsens prioritering ved at deltage i et medlemsmøde, hvor du kan komme i direkte dialog med blandt andre FOAs forbundsformand Mona Striib. 

Mødet afholdes den 6. september kl. 17-20 i København. 

Lagt på den 21.06.2023