Collage fra kongres 2023
Til venstre: Formand for FOA SOSU, Tina Græsted. I midten: Medlem af politisk ledelse Maria Konstanidou med fagforeningens fane. Til højre: En af de varme hænder

Varmt bifald og varme hænder

Mens en borgmester måtte nøjes med varme hænder, var der et varmt bifald til FOA SOSUs formand Tina Græsted på FOAs kongres.

Formand for FOA SOSU, Tina Græsted, var en af de mange, der gik på talerstolen til FOAs kongres, som fandt sted 21.-23. november med deltagelse af delegerede fra alle landets FOA-afdelinger. 

Tina Græsted slog fast, at en uddannelse inden for et FOA-fag er et aktivt tilvalg og ikke blot en nødløsning for dem, der har haft det svært i den almene skole. 

Det budskab kvitterede salen for med et varmt bifald. 

Borgmester Michael Ziegler, som var til stede som gæst på kongressens første dag, fordi han er arbejdsgivernes repræsentant, når der forhandles kommunale overenskomster, måtte nøjes med varme hænder.

Men han fik lovning på, at der kommer mere.

En del af samtalen

Medlem af politisk ledelse i FOA SOSU, Camilla Pedersen, forklarede forsamlingen, at FOA SOSU havde givet Michael Ziegler hjemmestrikkede håndvarmere med en besked om, at varme hænder er noget, man strikker - og at der skal noget helt andet til, hvis man vil tiltrække faglært arbejdskraft.

Hvad dét er får Michael Ziegler at vide på et senere tidspunkt; leveret med en hilsen fra de mange af FOA SOSUs medlemmer, der på fagforeningens generalforsamling kom med deres input.

Michael Ziegler fik æren af at være den første modtager af håndvarmere, men flere steder har FOA SOSU-medlemmer er i gang med strikketøjet, så også borgmestrene i fagforeningens øvrige kommuner kan få de varme hænder, de efterlyser.

Hensigten er ikke kun at råbe politikerne op, forklarede Camilla Pedersen fra talerstolen.

Kampagnen skal også få medlemmerne direkte involveret i fagforeningens politiske arbejde og på den måde gøre FOA mere nærværende og til en del af samtalen på arbejdspladserne.

Michael Ziegler med varme hænder