Arkivfoto fra generalforsamlingen i 2021
Foto: Mark Knudsen/Monsun

Kampvalg til bestyrelsen og forslag om streaming af generalforsamlinger

Medlemmerne af FOA SOSU mødes til generalforsamling den 16. november. Her skal deltagerne blandt andet tage stilling til et forslag om streaming af generalforsamlinger. Der er kampvalg til både bestyrelsesposter og en post som faggrupperepræsentant.

Når der den 16. november er generalforsamling i FOA SOSU skal deltagerne stemme om et forslag om online streaming af kommende generalforsamlinger. 

Forslaget er stillet af tillidsrepræsentanter i Høje-Taastrup, Glostrup, Brøndby og Ishøj kommuner.

Forslaget vil give medlemmer mulighed for at følge generalforsamlingen online, men uden at kunne stemme og deltage i debatterne.

Med et andet forslag ønsker forslagsstillerne at udvide muligheden for at stemme ved personvalg ved at gøre det muligt at stemme online og ikke kun ved personligt fremmøde i fagforeningen i to uger inden generalforsamlingen.

Kampvalg til bestyrelsen

Til to af fagforeningens bestyrelsesposter er der mere end én kandidat, hvilket betyder kampvalg.

Nuværende bestyrelsesmedlem Christina Salkvist Frederiksen, tillidsrepræsentant i Gentofte, og Mads Alslev Jürgensen, tillidsrepræsentant i Københavns Kommunes Socialforvaltning, stiller op til samme post som bestyrelsesmedlem.

Mads Alslev Jürgensen stiller desuden op til posten som 2. suppleant til bestyrelsen. Her skal han i kampvalg med Jannie Hagbo, fællestillidsrepræsentant i Lyngby-Taarbæk, og Said Akrim, tillidsrepræsentant i KABS/Glostrup Kommune. 

Bestyrelsesmedlem Susan McAlden, 1. bestyrelsessuppleant Charlotte Bartholin og kritisk revisor Charlotte Christiansen er på valg, men har ingen modkandidater.

Plejehjemsassistenter i kampvalg

Til en af posterne som faggrupperepræsentant skal der være kampvalg, da både Krista Marx fra København og Ismail Abu Zahrah fra Albertslund stiller op som repræsentant for plejehjemsassistenterne,.

Brevstemmer i fagforeningen

Har man ikke mulighed for at deltage i generalforsamlingen, kan der brevstemmes i fagforeningen den 2.-15. november.

Medlemmer har stemmeret, indtil de ophører i beskæftigelse og fuldt ud overgår til en offentlig pension.

Afstemningen foregår i fagforeningens almindelige åbningstid.

Deltag i generalforsamlingen

Alle medlemmer er velkomne på generalforsamlingen den 16. november, der finder sted på Hotel Scandic Copenhagen.

Klokken 16-17.30 er der spisning, indtjekning og ”markedsplads” med mulighed for at tale med blandt andre medarbejdere fra fagforening, a-kasse og PenSam, inden selve generalforsamlingen begynder kl. 17.30.

Læs mere om dagsorden og tilmelding til generalforsamlingen