$name

Accenture fortsætter trods lønkaos

 
15 millioner kroner betaler firmaet Accenture i kompensation til Københavns Kommune for at undgå at blive fyret, for de fejl og mangler de har lavet i lønudbetalingerne.
Et sådant forlig indgik Borgerrepræsentationen i København med Accenture d. 10 februar.
 
Af Merete Astrup
 
Efter mere end halvt års lønkaos i Københavns Kommune, skruede overborgmester Lars Engberg (S) ellers bissen på, da Arbejdsretten dømte kommunen for overenskomstbrud
bissen på. Men Accentures "tilbud" har åbenbart løsnet op.

Trods mere end et halvt års lønkaos får firmaet lov at eksperimentere videre.
- Det er ikke en klog beslutning, kommunen har truffet sagde formand for Fag og Arbejde - FOA, Dennis Kristensen, da beslutningen slap ud.

- Forliget betyder, at kommunen efter syv måneders totalt lønkaos nu giver Accenture endnu en chance. Hermed skal kommunens 50.000 ansatte leve videre med risikoen for fortsat lønkaos, ikke mindst i forbindelse med årsopgørelsen til skattevæsenet for 2004.

- Efter min vurdering havde det været en langt klogere beslutning, såfremt forliget havde betydet, at Accenture havde betalt 15 millioner kr. og derefter havde pakket sammen og sagt farvel og undskyld for denne gang.

Dennis Kristensen mener, at kommunen har givet Accenture længere snor en anstændigheden kan holde til, når man har ladet de ansatte været forsøgskaniner i mere en det halvt år.
Han har ingen tiltro til at Accenture kan rette op på skaderne i løbet af kort tid.

Og han har meget svært ved at se, hvordan firmaet kan nå at sende fejlfri årsopgørelser ud, som de nu lover.

Der har været hemmelighed om, hvem der er med i det flertal, der mener, at Accenture kan fortsætte mod at betale kommunen 15 millioner kr.

Overborgmester Lars Engberg (S) meldte nemlig hurtigt ud, at der måtte ske noget drastisk, efter at Arbejdsretten dømte Københavns Kommune for overenskomstbrud. Og han fik opbakning fra et flertal blandt politikerne.
Så nogen må have skiftet mening.
 
Peanuts
Udliciteringen til Accenture har kostet kommunen 35 millioner kroner indtil nu. Det var ellers det stik modsatte, der var meningen, nemlig en besparelse.
Så de 15 millioner er ikke meget til "genoprettelse" af tabet.

I øvrigt er det ikke afgjort om dommen i Arbejdsretten vil pålægge Københavns Kommune at udbetale erstatning til de mange ansatte, der har lidt under at få forkert løn på det forkerte tidspunkt.

Accenture sendte for nylig en meddelelse ud, om at 99, 8 %
af lønudbetalingerne for januar måned var korrekte.

I København og Frederiksberg Fællesrepræsentation (KFF) er man ikke imponeret.
Foreningen mener, at Accenture for længst har opbrugt sine chancer.

Det er ikke problemfrit at skifte. For varen skal udbydes til en anden leverandør.
- For det  gamle lønsystem i Københavns Kommune eksisterer ikke mere.
I  KFF, siger formand Jan Trojaborg at man er indstillet på et indkøringsproblem med en ny leverandør.
 
Tilbage til marts 2005