Ulla Larsen
”Det, at jeg kan tage med veninderne ud at spise eller gå i biffen betyder, at jeg ikke blot eksisterer, men at jeg rent faktisk lever,” siger Ulla med et smil.
Foto: Inge-Marie Krøier

Ulla på 66 går på job uden modregning

Med en nylig lovændring kan eksempelvis folkepensionister, arbejde og tjene så meget de vil, uden at blive modregnet i folkepensionen. Det gælder også FOA-medlem Ulla Larsen, da der samtidig er udarbejdet midlertidige regler for efterlønnere, der har været ansat i sundhedsvæsenet.

”Det passer mig så fint at kunne tjene lidt ekstra – særligt fordi jeg kun får udbetalt 91 procent af dagpengene, da mit seneste ordinære job var et seniorjob,” fortæller Ulla.

Giver plads til forkælelse
Med cirka 10 frivillige ekstravagter om måneden betyder det, at Ulla ikke skal vende hver en krone. Samtidig kan hun lægge lidt ekstra til side. Eksempelvis har den ekstra indtægt været afgørende for, at hun kunne købe en anden bil og kan forkæle børn og barnebarn en smule.

”Det, at jeg kan tage med veninderne ud at spise eller gå i biffen betyder, at jeg ikke blot eksisterer, men at jeg rent faktisk lever,” siger Ulla med et smil. Den lov har haft en positiv indflydelse på Ullas liv - det gør noget for hende mentalt og har givet en frihed, som hun ikke ville have haft, hvis indtægten blev modregnet.

Stil krav til arbejdsgiver
Ulla, som er uddannet social- og sundhedshjælper, fortæller, at hun kun vil tage aftenvagter på Anneshave i Aalborg Vestby. Hun har ikke forpligtet sig til et bestemt timetal, men siger ja, hvis hun har overskuddet.

”Det er fint at arbejde mere, hvis du kan holde til det og stadig brænder for faget, men husk at stille krav til arbejdsgiver, så det passer til dig,” lyder hendes opfordring til andre FOA-medlemmer.

Hun har været på Anneshave i næsten et år og trives med de vagter, hun får tilbudt. Ulla er kommet på borgerjournalen Cura og kender efterhånden alle aftenvagterne, selvom hun ikke arbejder så tit. Alt i alt er det en rigtig god løsning for Ulla og arbejdspladsen, at hun som efterlønner ikke oplever modregning af arbejdsindtægten.

Vil du tage en ekstra tørn?
Vil du vide mere om at tage timer uden modregning, så deltag i et af FOA Nordjyllands informationsmøder: På job uden modregning.

”Der er i den grad brug for det erfarne social- og sundhedspersonale. De har den nødvendige erfaring til at træde til, når der eksempelvis er sygemeldinger på en arbejdsplads. Deltag i et af vores møder, hvis du har lyst til at tage en ekstra tørn,” opfordrer næstformand Pia Pedersen fra FOA Nordjylland.


Vil du også tage en ekstra tjans, så tjek her:

Tjek informationsmødet - på job uden modregning (Aalborg)

 Tjek informationsmødet - på job uden modregning (Fjerritslev)

Skriv en kommentar på Facebook