Fra venstre social- og sundhedsassistenteleverne Lucia Bode Guazzardi og Christina Kirketerp som deltog i bæredygtighedsdagen på SOSU Nord.
Fra venstre social- og sundhedsassistenteleverne Lucia Bode Guazzardi og Christina Kirketerp som deltog i bæredygtighedsdagen på SOSU Nord.
Foto: Inge-Marie Krøier

SOSU-elever skaber grønne løsninger for fremtiden

Hvordan kan SOSU-elever bidrage til en bedre verden for alle? Det var spørgsmålet, som eleverne på SOSU-skolerne i hele landet skulle svare på, da de deltog i en bæredygtighedsdag. Her fik de viden og inspiration om FN’s 17 verdensmål, som handler om at løse nogle af de største udfordringer, vi står over for som mennesker.

Eleverne skulle bruge deres kreativitet og faglighed til at finde på løsninger, der kunne gøre en forskel i deres hverdag som SOSU-elever. 13 SOSU-skoler deltog i dagen og nogle skoler med flere afdelinger - fx deltog alle SOSU Nords seks afdelinger.

Vinderidé - genbrugsbleer af bambus
To af de elever, der var med, var Christina og Lucia fra SOSU Nord. De var en del af den gruppe, der vandt konkurrencen om den bedste bæredygtige idé i deres klasse. Deres idé var at skifte fra engangsbleer til genanvendelige bleer med bambus indlæg på fødeafdelingerne. Bambus er et naturmateriale, der kan vaskes og bruges igen og igen. Det betyder, at man kan spare både penge og skrald, og samtidig være god ved miljøet. Gruppen ville også give to bambusbleer med hjem til de nye forældre, så de kunne fortsætte med at bruge dem. På den måde ville de sprede budskabet om bæredygtighed og gøre Danmark mere grøn.

Fra håb til handling
Christina og Lucia fortæller, at de havde en lærerig dag, hvor de fik set nogle videoer og hørte begejstrede talere. En af dem var Ellen Bang, som er en ung verdensmålsambassadør. Hun har selv arbejdet som social- og sundhedsassistent, og hun fortalte, hvordan man kan omsætte verdensmålene fra håb til handling. Hun gav nogle eksempler på, hvordan man kan tage bedre valg og handlinger i sin hverdag som SOSU-elev. Hun opfordrede dem til at gøre en forskel i hverdagen og til at læse, lære og være nysgerrige på emnet.

Engagerede elever
Christina og Lucia synes, at det var spændende at arbejde i grupper og brainstorme på ideer. De siger, at de er vant til at finde løsninger og samarbejde, og at de fandt frem til en god idé sammen. De kunne dog godt have brugt lidt mere tid og viden til at forstå verdensmålene og deres betydning. De ville også gerne have haft nogle tal og fakta til at underbygge deres idé og vise, hvor meget den ville spare af penge, skrald og CO2.

Bæredygtighedsdagen har vist, at SOSU-eleverne er engagerede og innovative, når det gælder grøn omstilling og bæredygtighed. De har lært at finde konkrete løsninger på de problemer, de møder i deres uddannelse og arbejde. FOA er stolt af at støtte SOSU-skolerne og deres elever i deres bæredygtige indsats.

Foto fra bæredygtighedsdagen på SOSU Nord. 

Foto fra online-undervisning til bæredygtighedsdagen på SOSU Nord.

 


Skriv en kommentar på Facebook