Pia Pedersen, Næstformand i FOA Nordjylland

Foto: Inge-Marie Krøier

Søg seniorpension, hvis du er nedslidt!

Sådan lyder opfordringen fra FOA til dig der har knoklet i mange år. Grunden er at Arnepensionen sandsynligvis forringes, hvis SVM-regeringen samler senior- og Arnepension i en ordning som bliver til Arne Plus-pension.

Bliver den ændring vedtaget får det den betydning, at ydelsen på Arnepension hæves med cirka 1000 kr., mens ydelsen på seniorpension sænkes med cirka 4.500 kr.

Derudover halveres seniorpensionen fra 6 til 3 år. Kort sagt forringes mulighederne for en værdig tilbagetrækning.

”I FOA Nordjylland bekymrer det, at mulighederne for en værdig tilbagetrækning forringes for de nedslidte seniorer. Derfor opfordrer vi alle nedslidte seniorer til at søge, så længe de har muligheden,” understreger næstformand Pia Pedersen.

Nedslidning er noget som kan ramme alle. Det der kan føre til nedslidning, er fx tab af erhvervsevne samt udfordringer i den almene sundhedstilstand.

Læs: De nuværende regler for seniorpension

En værdig tilbagetrækning er afgørende
Det er vigtigt for alle at kunne trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet med værdigheden i behold – også når helbredet ikke længere slår til. Med tanke på de nedslidte seniorer er det stærkt bekymrede, hvis de mister den mulighed.

Ser vi på det i et større perspektiv, så er det helt uforståeligt – særligt fordi Danmark har den højeste pensionsalder i Europa.