Få arbejdsmiljøet til at blomstre
Vil du være med til at skabe et bedre arbejdsmiljø? Så prøv BFA’s værktøj!
Foto: Canva

Vil du være med til at skabe et bedre arbejdsmiljø? Så prøv BFA’s værktøj!

Vil du være med til at gøre en forskel for dit arbejdsmiljø? Der er mange måder at gribe arbejdet med arbejdsmiljø an på – det vigtigste er at tage hul på det.

BFA – Branche Fællesskab Arbejdsmiljø har et værktøj, der kan hjælpe dig og dine kolleger med at forbedre jeres arbejdsvilkår og trivsel. Uanset om du arbejder med ældre, børn, handicappede, rengøring eller andet, kan du finde værktøjer, som passer til din situation og dine udfordringer.

Her er nogle af de emner, du kan vælge imellem:

 Sammen tager vi hånd om arbejdsmiljøet 

  • Kom godt i gang med arbejdsmiljøarbejdet: Lær, hvordan du kan organisere og planlægge arbejdsmiljøarbejdet på din arbejdsplads, og hvilke roller og ansvar du og dine kolleger har.
    Håndtér truende situationer: Få tips og råd til, hvordan du kan forebygge og håndtere situationer, hvor du eller dine kolleger bliver udsat for trusler, vold eller chikane fra borgere eller pårørende.

  • Sæt fokus på muskel- og skeletbesvær: Find ud af, hvordan du kan reducere risikoen for at få ondt i ryggen, nakken, skuldrene eller andre dele af kroppen på grund af dit arbejde, og hvad du kan gøre, hvis du allerede har smerter.

  • Uønsket seksuel opmærksom fra borgere: Lær, hvordan du kan håndtere situationer, hvor du eller dine kolleger oplever uønsket seksuel opmærksomhed, tilnærmelser eller krænkelser fra borgere, som I arbejder med eller for.

  • Styrk jeres arbejdsfællesskab: Få inspiration til, hvordan I kan skabe et godt og trygt arbejdsfællesskab, hvor I støtter hinanden, samarbejder effektivt og har det sjovt sammen.

    Forebyg mobning på arbejdspladsen:
    Find ud af, hvordan I kan forebygge og stoppe mobning, chikane eller anden negativ adfærd på jeres arbejdsplads, og hvordan I kan hjælpe hinanden, hvis I bliver udsat for det.

    Forflytningsblomsten:
    Styrk jeres forflytningspraksis: Lær, hvordan I kan bruge forflytningsblomsten som et værktøj til at forbedre jeres forflytningspraksis, så I undgår skader og belastninger, når I skal flytte eller løfte borgere eller genstande.

    Håndtér følelsesmæssige krav i arbejdet:
    Få viden og vejledning til, hvordan I kan håndtere de følelsesmæssige krav, som I møder i jeres arbejde, såsom stress, sorg, vrede, angst eller frustration.

    Tag hånd om arbejdsmiljøet, når I indfører teknologi:
    Få indsigt i, hvordan I kan sikre, at teknologien understøtter jeres arbejdsmiljø og kerneopgave, og hvordan I kan inddrage og involvere jer selv og hinanden i processen.

    Styrk dit netværk:
    Få ideer til, hvordan du kan opbygge og vedligeholde et stærkt netværk af kolleger, fagforeningsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og andre, som kan støtte dig i dit arbejde og din faglige udvikling.

    Sæt fokus på og prioritér jeres kerneopgave:
    Få hjælp til at definere og afklare, hvad jeres kerneopgave er, og hvordan I kan prioritere og organisere jeres arbejde, så I leverer den bedste service og kvalitet til borgerne.

    Tjekliste til en indsats for styrket social kapital:
    Få et overblik over, hvad social kapital er, og hvordan I kan måle og forbedre den på jeres arbejdsplads, så I skaber et bedre arbejdsmiljø, en højere produktivitet og en større tilfredshed.


Sammen tager vi hånd om arbejdsmiljøet!

Skriv en kommentar på Facebook