Forebyggelse
Hent inspirationsmateriale til forebyggelse af omsorgstræthed og forråelse i ældreplejen - klik på grafikken.
Foto: Sundhedsstyrelsen

Pulje til ansøgning om systematisk faglig sparring, supervision mv. i ældreplejen

Social- og Boligstyrelsen netop udmeldt en ansøgningspulje på 22.800.000 kr. til forebyggelse af omsorgstræthed og forråelse i ældreplejen. Puljen giver mulighed for at udvikle og afprøve forskellige modeller og metoder, hvor der sættes fokus på systematisk faglig sparring, supervision eller lignende.

Som baggrund for initiativet skriver styrelsen at: ”arbejdet i ældreplejen kræver en høj grad af faglighed, de komplekse og til tider udfordrende opgaver, man som medarbejder står overfor i sin daglige praksis, kan medføre omsorgstræthed, som på længere sigt kan føre til en forrået tilgang til det professionelle omsorgsarbejde. Dette har både konsekvenser for medarbejdernes trivsel og for kvaliteten i den pleje og omsorg, som medarbejderne kan give”.

Målgruppe
Ansøgningspuljens målgruppe er medarbejdere og ledere i ældreplejen, som arbejder med mennesker med kognitive svækkelser.

Ansøgningsfrist
Der er ansøgningsfrist den. 24. oktober 2023 kl. 12.00.

 

Hvem kan søge?
Ansøgningspuljen kan søges af kommuner og private leverandører i ældreplejen herunder selvejende institutioner, friplejeboligleverandører og andre, der ejer eller driver plejeenheder, hvor der arbejdes med mennesker med kognitive svækkelser.

Nyheden finder I her