PenSam og FOA
Med opbakning fra medlemsdemokratiet i Forbrugergruppen ændrer PenSam 1. juli 2024 på pensionsordningerne, så flere penge går til alderspensionerne, og færre penge skal bruges på udbetaling fra forsikringer.

PenSam gør din alderspension større: Se hvordan de nye regler påvirker dig

Snart sker der ændringer i pensionsordningerne i PenSam, som vil træde i kraft fra 1. juli 2024. Formålet med ændringerne er at give flere penge til alderspensionerne og færre penge til forsikringerne, som dækker ved førtidspension, seniorpension, kritisk sygdom og dødsfald.

Ændringerne er baseret på medlemsdemokratiet i Forbrugergruppen og vil gavne langt de fleste medlemmer, som prioriterer alderspensionen højest.

Medlemmerne vil få varslingsbreve i e-Boks om ændringerne - det vil ske i december 2023 og januar 2024. 

Især medlemmer med 6 år eller mindre til folkepensionsalderen, som overvejer at søge om seniorpension, skal være opmærksomme på ændringerne og eventuelt kontakte PenSam for at få rådgivning. Det kan de gøre på telefon 44 39 39 00.

Til orientering vil der ikke være ændringer for dem, der er gået på førtidspension eller seniorpension.

De vigtigste ændringer er:

  • Udbetalingsperioden for månedlig PenSam førtidspension og præmiefritagelse forkortes med 3 år, så de stopper 3 år før folkepensionsalderen.
  • Muligheden for udbetaling af et engangsbeløb fra Gruppesum ved førtidspension ophører 6 år før folkepensionsalderen.
  • Mulighed for udbetaling af børnepension ved tilkendelse af førtidspension eller seniorpension ophører.

PenSam - alderspension - et eksempel. 

Nogle medlemmer vil kunne vælge at forhøje forsikringsdækningen, hvis de ønsker en bedre økonomisk sikring for familien. Medlemmer, som overvejer at søge om seniorpension, skal være opmærksomme på ændringerne og eventuelt kontakte PenSam for at få rådgivning.

https://www.pensam.dk/pension/diverse/aendring010724

 


Skriv en kommentar på Facebook