Nibe bød på fest og glæde, dagplejerne holdt juletræsfest for tiende gang

Det var en snehvid og kold decemberdag i Nibe, den lille by ved Limfjorden. På torvet var der fest og glæde, for det var tid til den årlige juletræsfest. Det var ikke en hvilken som helst juletræsfest, men en helt særlig en, for der var 10-års jubilæum. Det var tre søde og flittige naturdagplejere, Birthe, Jette og Dorthe, som havde startet traditionen for ti år siden, og som hvert år havde sørget for at skabe en magisk dag for alle byens børn og voksne.

De havde altid fået stor opbakning fra byens borgere og butikker, som var glade for at bidrage til festen og dagplejerne.

I år var der mødt 18 dagplejere op med deres dagplejebørn og deres familier. Selv dagplejens chef, Peter Ottesen, og en dagplejepædagog var kommet for at fejre jubilæet. Alle var klædt i varmt tøj og havde røde kinder og et smil på læben. De samledes omkring det smukke juletræ, som stod midt på torvet og strålede med den hvide sne og lysene.

Gaver til alle
Pludselig lød der et højt “Ho ho ho” fra den anden side af torvet. Det var to julemænd, som kom kørende i en hestevogn med to sorte heste foran. De vinkede, mens de kørte hen til juletræet. Børnene kiggede og så spændte ud, da de så dem. Julemændene steg ud af vognen, hvorefter der var sang og dans om træet. Børnene var spændte på, hvad der mon ville ske. Her skred julemændene til handling og delte de fine gaver ud til alle børnene. De fik madkasser og pixibøger, og i anledning af jubilæet var der også gaver til dagplejerne, som blev overraskede og glade. De fik fine ting som gavekort til dækskifte, billetter til Zoo og meget mere. Til festen var der også mad og varme drikke til alle. Jacob fra cafeen havde kogt risengrød til alle, og der var æbleskiver, småkager, juice og frugt. Alle nød den lækre julemad, mens de snakkede og hyggede sig. Alt var sponsoreret af byens butikker og Spar Nord.

Besøg af borgmesteren
Der var også en særlig gæst, som var kommet for at være med til festen. Det var Aalborgs nye borgmester, Lasse Frimand Jensen, som holdt en tale og roste dagplejerne for deres sammenhold og for at introducere børnene til juletraditionerne.


I FOA Nordjylland er vi også glade for at mærke det stærke sammenhold blandt dagplejerne. Det kan der blive brug for næste år, særligt hvis OK24-forhandlingerne ender i konflikt eller lockout, og vi sammen skal kæmpe for rettigheder og vilkår.

Tak til de tre naturdagplejere
Juletræsfesten var en stor succes, og alle var glade og taknemmelige for den dejlige dag. Vi er ret sikre på, at alle deltagerne sagde tak til Birthe, Jette og Dorthe for at arrangere festen, og de glæder sig allerede til næste år. De sagde farvel til hinanden og gik hjem, mens juletræet fortsatte med at lyse på torvet. Det var en dag, som ingen ville glemme. 

Fra venstre naturdagplejerne Dorthe Schunck, Jette Zaar og Birthe Bach

Foto: Fra venstre de tre initiativrige naturdagplejere Dorthe Schunck, Jette Zaar og Birthe Flyger Bach.


Skriv en kommentar på Facebook