Mona Striib
Det er FOAs vision, at om fire år vil medlemmerne være mere begejstrede for FOA-fællesskabet, fordi de oplever, at FOA tilbyder dem en unik faglig service, skaber handlefællesskaber, der forandrer deres vilkår, øger deres indflydelse og gennemslagskraft, og udvikler deres faglighed og faglige stolthed.
Foto: Inge-Marie Krøier

FOA-visioner og mål for fremtidens fællesskab ved kongres i Aalborg

Til FOAs 6. kongres i Aalborg stod det klart, at der fortsat er meget at kæmpe for i fagbevægelsen. Formand for FOA, Mona Striib, mener, at fagbevægelsens formål er at kæmpe for et arbejdsliv, hvor lønmodtagernes faglighed og indsats bliver anerkendt, og hvor de kan være stolte af deres arbejde med at hjælpe borgerne i velfærdssamfundet. Hun opfordrer fagbevægelsen til at spørge sig selv, hvorfor de er her, og hvad det store projekt er.

Hun afviser, at fagbevægelsen har sejret ad helvede til godt, og at der intet er at kæmpe for. Hun siger, at fællesskabet er løsningen på de udfordringer, som mange lønmodtagere står i. Med det klare budskab til de tillidsvalgte og fagbevægelsen åbnede hun kongressen i Aalborg

Kongressens beslutninger: Visioner og mål for FOA-fællesskabet
I løbet af kongressens fire dage blev der besluttet nogle vigtige visioner og mål for de kommende år. FOA skal blandt andet arbejde for at forbedre vilkårene for de medlemmer, som fx er ansatte inden for offentlig service, sundhed og pædagogik. FOA har en vision om at skabe et stærkt fællesskab, der giver medlemmerne indflydelse, faglighed og stolthed. FOA har også nogle konkrete mål for, hvordan de vil nå denne vision gennem fælles handling.

Vision: Begejstrede medlemmer i FOA
Eksempelvis er det FOAs vision, at medlemmerne om fire år vil være mere begejstrede for FOA-fællesskabet, fordi de oplever, at FOA tilbyder dem en unik faglig service, skaber handlefællesskaber, der forandrer deres vilkår, øger deres indflydelse og gennemslagskraft, og udvikler deres faglighed og faglige stolthed. FOA vil adskille sig positivt fra andre fagforbund og tiltrække flere uorganiserede kolleger.

Mål: Fælles handling for bedre vilkår

FOAs mål for fælles handling er, at arbejde for at:

  • Flere medlemmer får en tillidsrepræsentant, som har ordentlige vilkår, nær relation til FOA-fagforeningen, og de rette kompetencer til at hjælpe og engagere deres kolleger.
  • Organisering af medlemmer har højeste prioritet og tænkes ind i alle opgaver, både for tillidsrepræsentanter og ansatte i FOA.
  • Alle nye kolleger kontaktes, før de tiltræder, så de kan få en god lønindplacering og opfordres til at melde sig ind i FOA.
  • Alle uddannelsessteder besøges hyppigt, så eleverne får viden om FOA og den danske model, inviteres med i FOA, og skaber FOA-fællesskaber.
  • Alle faggrupper, uanset størrelse, kan se sig i helheden og skaber forandringer sammen, så FOA har den nødvendige gennemslagskraft, når de forhandler aftaler og overenskomster.

Læs mere om FOAs 6. ordinære kongres 2023:

FOAs 6. ordinære kongres 2023