Anne-Grethe Sveistrup, faglig sekretær
Anne-Grethe Sveistrup er faglig sekretær med ansvar for det pædagogiske område i FOA Nordjylland.
Foto: Inge-Marie Krøier

Dagplejere fik brev fra sektorformand - Kim Henriksen

I FOA centralt og i FOA Nordjylland arbejder vi for, at dagplejerne bliver mindst mulig berørt af den økonomisk svære tid.
Desværre er det endnu ikke lykkedes, men I skal vide, at vi lokalt er i dialog med FOA Nordjyllands fællestillidsrepræsentanter i dagplejen. Her skal vi kortlægge de konkrete udfordringer dagplejerne har i de seks kommuner vi repræsenterer.
Faglig sekretær Anne-Grethe Sveistrup håber fortsat, at forhandlingerne både centralt og lokalt kan hjælpe dagplejerne.

Vi håber, alle dagplejere har modtaget et brev med forklaringer på den indsats, som FOAs forbund har iværksat - brevet blev sendt fra Kim Henriksen, sektorformand i pædagogisk sektor i FOAs forbund.

Er du dagplejer og har du ikke modtaget brevet, så er du måske registreret forkert.

Ret gerne dine oplysninger her.


Kære alle dagplejere

Jeg har det seneste halve år arbejdet intenst på at få lavet en politisk aftale, der kan holde hånden under jer i denne økonomisk svære tid. Det har desværre ikke båret frugt.

Jeg har holdt møde med børneministeren for at få afsat midler til dagplejen, som del af de hjælpepakker der er blevet aftalt siden foråret. Ministerens svar til os er, at dagplejere har mulighed for at sende regningen på de øgede udgifter til SKAT ved at overgå til dokumentation af faktiske udgifter ved drift af dagpleje, i stedet for standardfradraget på 60 pct.

Jeg har kontaktet alle børne-, finans, -og skatteordførere på Christiansborg for at få dem til at gå til forhandlinger med krav om at dagplejen tilgodeses.

Jeg har holdt møder med KL for at få dem til at anerkende, at kommunerne som arbejdsgivere har et ansvar, og at der skal afsættes lokale puljer til at hjælpe dagplejen.

Det er fortsat en hovedprioritet for mig at kæmpe for dagplejen. Men jeg bliver nødt til at indrømme, at vi ikke kommer videre ad sporet med Christiansborg og KL lige nu.

Derfor opfordrer jeg nu de lokale FOA-afdelinger til at gå i dialog med den enkelte kommune om, hvordan man holder hånden under de hårdest ramte dagplejere. De dagplejere, der fx bor i områder med dyr naturgas.

Samtidigt beder jeg afdelingerne forklare kommunerne, hvad man som arbejdsgiver skal stille til rådighed for dagplejen, og hvad der indeholdes af standardfradraget; børnenes kost, sanitær service samt slitage på dagplejerens hjem. Og intet andet.

Endelig er FOA ved at lave en aftale med en revisor, som vil kunne vejlede de af jer, der er mener, at det kan betale sig for jer at overgå til dokumentation af udgifter. Kriterierne for at kunne opnå vejledningen vil blive videreformidlet til jer, så snart aftalen med revisoren er på plads.

Med venlig hilsen Kim Henriksen
Sektorformand, Pædagogisk Sektor

Skriv en kommentar på Facebook