Kursus
UDDANNELSE: Arbejdsmiljø er et komplekst emne på alle FOA-arbejdspladser og omfatter både fysiske og psykiske forhold. Derfor er det afgørende med godt uddannede arbejdsmiljørepræsentanter, der kan hjælpe kolleger, der fx rammes af stress, er udfordret ergonomisk, mistrives eller får arbejdsskader.
Foto: Colourbox

Værn om arbejdsmiljøet – bliv klædt godt på som arbejdsmiljørepræsentant!

Et godt arbejdsmiljø er afgørende for trivsel og velvære på arbejdspladsen. Arbejdsmiljørepræsentanter spiller en central rolle i at sikre det. De er med til at skabe et sikkert og sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø og fungerer som vigtige stemmer for deres kolleger.

For nylig holdt vi et inspirerende fyraftensmøde i samarbejde med FH Nordjylland, hvor hele 49 arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter og fællestillidsrepræsentanter deltog. Til mødet satte underviser i arbejdsmiljø, Thomas Weyse, fokus på de nye regler og roller for arbejdsmiljørepræsentanter. Vi diskuterede også, hvordan den nye bekendtgørelse og de opdaterede vejledninger kan bruges til at skabe et endnu bedre arbejdsmiljø på vores FOA-arbejdspladser.

Hvad lærte vi?

  • Arbejdsmiljørepræsentanter skal være klædt godt på til opgaven.
  • Nye regler og vejledninger giver os mulighed for at påvirke arbejdsmiljøet positivt.
  • Vi kan alle bidrage til et bedre arbejdsmiljø – og arbejdsmiljørepræsentanter og de tillidsvalgte er nøglepersoner i denne proces.

Vil du vide mere? Har du spørgsmål om rollen som arbejdsmiljørepræsentant eller ønsker du at forstå, hvorfor virksomheder får stor gavn af at have en arbejdsmiljørepræsentant?

Ring til os på telefonnummer: 46972900. Vi står klar til at hjælpe dig – også hvis du har brug for at komme på kursus som nyvalgt arbejdsmiljørepræsentant!



Tjek kurser for tillidsvalgte