Leif Vestbjerg-Nielsen
Leif Vestbjerg-Nielsen
Foto: Inge-Marie Krøier

Sammen om et sundt arbejdsmiljø: Inspiration og dialog

Kære FOA-medlemmer!
Inden længe skriver kalenderen 28. april, hvor vi fejrer den internationale arbejdsmiljødag. Lad os sammen tage del i dialogen om arbejdsmiljøet, der ikke kun påvirker vores trivsel, men også vores sikkerhed og evne til at yde den bedste omsorg og støtte til vores samfund.

Vi vil gerne opfordre jer til at tage del i dialogen om arbejdsmiljøet. Sammen kan vi skabe sunde og sikre arbejdspladser, hvor vi trives og udfører vores arbejde med stolthed.

Her er nogle emner, som vi opfordrer jer til at tage med i jeres samtaler:

Psykosocialt arbejdsmiljø
Sæt fokus på det mentale helbred og trivsel. Stress, arbejdspres, konflikter og vold er relevante emner. Diskutér, hvordan I bedst støtter hinanden og skaber et positivt arbejdsmiljø.

Fysisk arbejdsmiljø
Tal om ergonomi, løfteteknikker og forebyggelse af arbejdsrelaterede skader. Drøft hvordan I kan skabe gode arbejdsforhold og undgå belastninger.

Arbejdspladsvurdering (APV)
I kan opfordre til at der regelmæssigt gennemføres APV. Det er et værdifuldt redskab til at identificere udfordringer og forbedringsmuligheder.

Forebyggelse af vold og trusler
Hvis du arbejder på en psykiatrisk afdeling, er det særligt relevant at forebygge vold og trusler. Tal om hvordan I kan skabe trygge rammer og beskytte jer der arbejder sammen.

Hygiejne og smitteforebyggelse
Især i sundhedssektoren er det afgørende at forebygge smitte. Diskutér, hvordan I fortsat kan minimere risikoen for smitte og derved være med til at fastholde et sundt arbejdsmiljø.

Har I brug for mere inspiration eller har spørgsmål, er I altid velkomne til at kontakte FOA Nordjylland. Sammen gør vi forskellen.

Lad os sammen skabe et arbejdsmiljø, der løfter os alle!

Skriv en kommentar på Facebook