OK24: Liselotte ønsker forbedringer for FOA-medlemmer i rengøringen

Som medlem af FOA er du med til at gøre en forskel – både for dig selv og dine kolleger. Du har nemlig ret til at stille krav til din OK-fagforening, inden der forhandles nye overenskomster.
Her kan du høre fællestillidsrepræsentant og rengøringstekniker Liselotte Kjærup-Nielsen give flere bud på, hvad hun gerne vil opnå med OK24.

OK24 er forhandlingerne om løn- og ansættelsesvilkår, der i øjeblikket finder sted for offentligt ansatte i Danmark. Arbejdsgivere og lønmodtagere mødes med deres krav for at nå frem til et forlig. Hvis parterne er enige, sendes resultatet til afstemning blandt FOAs medlemmer.

Ønsker om forbedringer:

  • Højere grundløn: Liselotte arbejder i rengøringsenheden i Aalborg, og hun håber, at nogle af deres væsentlige krav bliver opfyldt. Fællestillidsrepræsentanten ønsker især at få hævet grundlønnen for de ufaglærte kolleger. Grundlønnen er den faste løn, der udbetales uden tillæg og bonusser.
  • SH-dage og seniordage: Det ville også være godt, hvis rengøringsteknikerne kunne få SH-dage (særlige helligdage) og seniordage, som giver mulighed for ekstra frihed i den sidste del af arbejdslivet.

Tak
I FOA Nordjylland vil vi gerne sige TAK til alle, der er en del af FOA-fællesskabet. Vi håber, at OK24 ender med et godt resultat for alle, og vi opfordrer alle (offentligt ansatte) til at stemme, når overenskomstresultatet kommer til afstemning – forventeligt i april måned.

Skriv en kommentar på Facebook