Budget i kommunen
Læserbrev sendt til Nordjyske 19. september 2018.

Behov for stillinger vi kan leve af

Politikernes spareforslag spiller på ingen måde sammen med de udfordringer, som vi bliver mødt med i hverdagen - og det gælder os som arbejder under skoleforvaltningen i Aalborg Kommune. Særligt bekymrer konsekvenserne af politikernes spareforslag mig.

Fraværskompensationen skæres eksempelvis fra 85% til 75 %, når en ansat er sygemeldt. Det bevirker, at lønbudgettet reduceres. Det vil alt andet lige resultere i et dårligere arbejdsmiljø, som igen kan føre til stress og endnu flere sygemeldinger. Hvori består logikken og besparelsen?

Besparelsen på kronebeløbet til drift af Dus-ordninger kombineret med en øget forældrebetaling er farlig og risikerer at ramme ekstra hårdt. Det kan medføre, at flere børn meldes ud af Dus på grund af økonomi og kvaliteten af tilbuddet, da der sandsynligvis skal spares på aktiviteter.

Der er risiko for, at der for andet år i træk sker en besparelsen på pædagoger i undervisningen. Det gør, at der endnu engang er risiko for at fuldtidsstillinger forsvinder.

Da folkeskolereformen trådte i kraft i 2014 var et af målene, at der skulle være fokus på en mere varieret undervisning. Netop derfor skulle de pædagogiske medarbejdertimer, som blev frigjort ved en kortere åbningstid i Dus, overføres til skoledelen.

Politikerne lægger op til en besparelse på den understøttende undervisning, og det bevirker, at vi på det pædagogiske område får sværere og sværere ved at bevare stillinger vi rent faktisk kan leve af. Samtidig bliver det sværere at udføre et godt og meningsfyldt stykke pædagogisk arbejde.

Besparelsen på det tosprogede område er ligeledes bekymrende. Det område har tidligere været under sparekniven, og integration synes at være et særdeles nedprioriteret felt. Der er risiko for at det enkle barn i højere grad risikerer at blive overladt til sig selv. Det er bekymrende at tænke på konsekvenserne, hvis budgetforslaget vedtages!