Natalie skal kæmpe om DM i SOSU-Skills i april måned. Held og lykke.

Forelsket i faget som social-og sundhedsassistent. Skal nu kæmpe om DM i SOSU-Skills i april måned 2024 mod 9 andre regionsmestre

Natalie Juul er 19 år gammel og var i efteråret 2023 én af de 2 vindere i Region Midtjylland, som vandt regionsmesterskabet i SOSU-Skills. Et stort tillykke fra FOA Midt- og Vestjylland med regionsmesterskabet.

Natalie er i gang med uddannelsen til social- og sundhedsassistent og er p.t. i praktik i psykiatrien på Regionshospitalet Gødstrup. Uddannelsen varer 3 år og 10 måneder og Natalie mangler kun ca. 1 år tilbage.

Natalie blev forelsket

Natalie valgte at gå i gang med uddannelsen til social- og sundhedsassistent efter 9. klasse. I første omgang nok mest for at prøve, hvad arbejdet som social- og sundhedsassistent egentlig går ud på. Men snart var Natalie forelsket – i faget – og er sikker på, at valget er det rigtige for hende. Hun kan godt lide kontakten til og arbejdet med borgerne.

DM i Skills i Roskilde i april 2024

Natalie glæder sig til DM i SOSU-Skills. En måned før konkurrencen får alle deltagere en kort beskrivelse af de 8 forskellige cases, som skal løses over 3 dage. Først når deltagerne står på scenen i Roskilde, afsløres det, hvordan borgerens/patientens situation og behov er på selve dagen. Ligesom i den virkelige verden. Det er skuespillere, der har rollen som borger/patient. Eleven er på egen hånd og skal selvstændigt løse den stillede opgave. Mellem de forskellige cases opholder deltagerne sig i et afsondret rum.  

De forskellige cases tager udgangspunkt i realistiske problemstillinger, som en social- og sundhedsassistent møder på sit arbejde. Måske hjælp til støttestrømper, sårpleje, dosering af medicin eller personlig pleje. Der er mange forskellige opgaver, en social- og sundhedsassistent løser.

Selve løsningen af den enkelte case vurderes og bedømmes i forhold til fastlagte temaer og derudfra gives point for udførelsen:

  • Lovgivning, planlægning og gennemførelse af opgaver
  • Rehabilitering og ergonomi
  • Sygepleje
  • Kommunikation og etik

Der er udformet en lang række underspørgsmål afhængigt af indholdet i den konkrete opgave, som to dommere løbende vurderer, mens casen løses. Fredag prioriteres de fem deltagere med flest point, og kun disse fem deltagere konkurrerer om lørdagen. Vinderen af DM er den elev, der har opnået flest point over alle tre dage.

Natalie får hjælp af underviserne på Social- og Sundhedsskolen til at læse de 8 cases igennem og gennemgå dem, hvilket Natalie er rigtig glad for. Hun har fået ”blod på tanden” siden regionsmesterskabet og er klar til kamp for at vinde DM i SOSU-Skills 2024 og få en masse erfaring med hjem. Den 20. april 2024 ved Natalie, om hun blev årets vinder af SOSU-Skills 2024.

FOA Midt- og Vestjylland hepper på Natalie og ønsker hende held og lykke.


.