Cafe og mandehørm på Bo- og Dagcenter

En gammel plejebolig er blevet til en café mens en anden plejebolig er blevet til ”mandehørm”

Social- og sundhedsassistent Marie Kirk Thorsen har været ansat på Klinkby Bo- og Dagcenter i 8 år og viser rundt på stedet.

Læs mere i Det Lille FOA Blad om Klinkby Bo- og Dagcenter og hvordan hverdagen foregår på stedet – både for dem, der bor på stedet og for de besøgende på dagcentret.

I 2013 vedtog regeringen, at alle kommuner i Danmark kunne søge om at få del i ”Ældremilliarden”, som var et nyt tiltag for at løfte og styrke ældreplejen i Danmark. I forbindelse med finansloven for 2014 blev der afsat én milliard kroner til et permanent løft af ældreområdet. Lemvig Kommune fik også del i ældremilliarden og projektet blev døbt: ”Godt hverdagsliv”.

Daglig leder af Klinkby Bo og Dagcenter, Anne Marie Damsgaard, fortæller om, hvordan 6 gamle plejeboliger blev omdannet til ”Svinget”, og hvorfor de er blevet indrettet, som de er. En plejebolig er fx blevet til en café mens en anden plejebolig er blevet til ”mandehørm”, hvor der fx er mulighed for at drikke en øl sammen.
I forlængelse af ”Svinget” står en campingvogn med et fortelt. Har en demensramt været campist før sygdommen brød ud, kan det vække minder og få sproget frem, ved at komme en tur på ”camping” sammen med en medarbejder. Det er muligt at få smurt en madpakke og tage den med på campingturen. Der arrangeres også grillaftener ved campingvognen. Ligeså er det muligt at tage på skovtur til en lille sø, der ligger bag ”Svinget”. I søen er der to stækkede ænder, som nyder godt af gammelt brød.

Anne Marie Damsgaard fortæller smilende, at hun gerne så mange flere dyr rundt på Klinkby Bo og Dagcenter. Geder, får og sågar hængebugsvin står på ønskesedlen. Men som hun siger, skal personalet bakke op om udvidelsen af ”dyreparken”, da det kræver en fælles indsats at få flere dyr, som beboerne kan nyde at omgås i dagligdagen.

Læs hele den spændende artikel i Det Lille FOA Blad, som lander i din postkasse i starten af september måned.