Sådan kan KLS hjælpe i medlemmernes arbejdsskadesager

Et eksempel på FOA/KLS’ bistand i arbejdsskadesag – Arbejdsskademyndighederne ændrede deres afgørelse på baggrund af FOA/KLS’ klage og medlem fik tilkendt 37.202 kr. i skattefri godtgørelse

Kære medlemmer

Hermed et eksempel på hvordan FOA/KLS kan bistå sine medlemmer med deres arbejdsskadesager, og hvorfor det endnu en gang kan betale sig at være medlem af FOA/KLS, der har arbejdsskadekonsulenter ansat, og som bistår FOA/KLS’ medlemmer med deres arbejdsskadesager fra A til Z.

Sagens forløb

FOA/KLS’ medlem arbejdede som vaskerimedarbejder på en unavngiven arbejdsplads i Storkøbenhavn. Medlemmet fik i februar 2021 en stang ned over sin akilleshæl, og medlemmet døjede herefter med daglige smerter- og gener i sin akillessene. Arbejdsgiver anmeldte arbejdsulykken kort tid efter hændelsen fandt sted, og medlemmet besvarede i den forbindelse en række spørgsmål om arbejdsulykken, ligesom at arbejdsskademyndigheden Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES), også havde indhentet medlemmets lægejournal. AES traf herefter afgørelse i november 2022 om, at arbejdsulykken ikke kunne anerkendes, da AES vurderede, at generne i medlemmets akillessene, ikke skyldtes arbejdsulykken, men en række andre forhold. AES lagde i den forbindelse bl.a. vægt på divergerende oplysninger angivet i bl.a. et oplysningsskema, samt medlemmets lægejournal, hvoraf det fremgik, at medlemmet nogle måneder tidligere, også havde gener i sin fod.

Medlemmet kontaktede FOA/KLS, og FOA/KLS udarbejdede en klage inden klagefristens udløb

Medlemmet var selvfølgelig frustreret over AES’ afgørelse, og tog straks kontakt til FOA/KLS’ arbejdsskadekonsulent, der gennemgik afgørelsen- og de i sagens beroende akter. FOA/KLS gjorde i forbindelse med klagen gældende, at AES’ afgørelse ikke var korrekt, da det var FOA/KLS’ opfattelse, at medlemmets arbejdsulykke var-og er skyld i medlemmets gener, og at det er en klar årsagssammenhæng mellem medlemmets gener i akillessene og arbejdsulykken. FOA/KLS’ henviste i den forbindelse til praksis på området for anerkendelse af arbejdsulykker, samt at arbejdsskademyndighederne har pligt til at indhente nødvendige oplysninger, inden der træffes afgørelse. Derudover henviste FOA/KLS til medlemmets lægejournal, da der ligeledes her fremgik forhold, som talte for, at medlemmets smerter i akillessene skyldtes arbejdsulykken, men som AES ikke havde forholdt sig til i deres første afgørelse om afvisning.

Arbejdsskademyndighederne gennemgik FOA/KLS’ klage og omgjorde afgørelsen – AES anerkendte nu smerterne i medlemmets akillessene. 

Ved efterfølgende afgørelse fra januar 2023, meddelte AES, at de gav FOA/KLS medhold i klagen, idet de var enige i, at det var en fejl ved AES’ første afgørelse, og at AES nu anerkender medlemmets smerter i akillessene som en arbejdsskade.

AES traf efterfølgende afgørelse om, at medlemmet tilkendes 5% i mén, og medlemmet fik i den forbindelse udbetalt 37.202 kr. i skattefri godtgørelse.

HUSK, at man skal være medlem af FOA/KLS, for at kunne få hjælp sin arbejdsskadesag, og at man skal være medlem af FOA/KLS INDEN arbejdsskaden er opstået. Det er derfor vigtigt at melde sig ind i tide, da man ikke ved, hvornår arbejdsulykker forekommer, og hvornår man kan have brug for faglig bistand.

Ønsker I at drøfte en verserende arbejdsskadesag, eller har I spørgsmål til et forløb ved AES, er I som medlemmer altid velkommen til at kontakte FOA/KLS’ arbejdsskadekonsulent, Michelle Khaleque, på 46 97 15 12.