brugerhjælperformidlingen
Direktør Jens Hornemann (tv) og formand Dennis Kristensen underskrev overenskomst for privat velfærd
Foto: Jørgen True

Pressemeddelelse

Den største overenskomst for privat velfærd indgået

Der er indgået overenskomst mellem FOA og Bruger-Hjælper Formidlingen. Overenskomsten er skelsættende. Bruger-Hjælper Formidlingen er den største private leverandør af velfærd og pleje i Danmark med cirka 3200 ansatte.

FOA betragter overenskomsten som en milepæl i kampen for at undgå social dumping på velfærdsområderne, og Bruger-Hjælper Formidlingen mener, overenskomsten med FOA understøtter virksomhedens ønske om at være en anerkendt leverandør af velfærd til den offentlige sektor og en attraktiv arbejdsplads med ordnede løn- og ansættelsesforhold. 
 
Overenskomsten omfatter løn- og ansættelsesvilkår for mere end 3000 ansatte, der arbejder som handicaphjælpere med blandt andet personlig hjælp, respiratorisk overvågning, ledsagelse og specialpædagogisk støtte (SPS). 
 
Bestemmelserne i overenskomsten følger generelt elementerne, der er i overenskomsterne for handicaphjælpere med Dansk Erhverv og Dansk Industri. FOA lægger også vægt på, at der nu også kommer regler for tillidsrepræsentanter i virksomheden, og at der etableres en MED-struktur. 
 
”FOA byder med stor glæde Bruger-Hjælper Formidlingen velkommen på et arbejdsmarked med ordnede forhold. Vi ser desværre, at private sidegade-leverandører ofte ser stort på både løn- og arbejdsforhold i denne her branche. Derfor er det afgørende vigtigt, at de store private leverandører af offentlig velfærd er seriøse spillere. Overenskomsten med Bruger-Hjælper Formidlingen er en milepæl for at sikre sig mod social dumping på velfærdsområdet,” siger FOA-formand Dennis Kristensen. 
 
”Vi ser overenskomsten med FOA som et vigtigt skridt på vejen til at give vores medarbejdere en faglig identitet og en velfortjent anerkendelse af deres erhverv. Samtidig understøtter overenskomsten vores vision om at levere velfærdsydelser af en høj kvalitet inden for nogle faste rammer – og vi tror på, at den vil blive godt modtaget hos vores kunder i den offentligt sektor ,” siger administrerende direktør Jens Hornemann fra Bruger-Hjælper Formidlingen. 
 
Overenskomsten mellem FOA og Bruger-Hjælper Formidlingen gælder perioden 2015-2017. Der er genforhandling af aftalen i vinteren 2016-17.