Pressemeddelelse

Stort plejefirma konkurs

Omkring 500 ældre borgere i Kolding risikerer at stå uden hjemmehjælp allerede her i weekenden.

Den omdiskuterede private leverandør Kære Pleje har valgt at indgive konkursbegæring. Det betyder, at cirka 100 medarbejdere står uden job. Omkring 500 ældre i kommunen står dermed uden hjemmehjælp. Det stiller Kolding kommune overfor en kæmpemæssig opgave med at få hjemmehjælpen ud til borgerne henover weekenden. 

I FOA er formand Dennis Kristensen både bekymret for de mange ældre og medarbejderne, der nu pludselig står uden arbejde.

”Det er ny og meget alvorlig sag. Taberne er de ældre i Kolding, der lige nu ikke ved, om de kan få hjemmehjælp eller ej i weekenden – eller om de eksempelvis må blive i sengen,” siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

En FOA-undersøgelse fra oktober 2013 viste, at 63 procent af landets ældrechefer har oplevet, at en privat leverandør til ældrepleje har opsagt kontrakten før tid på grund af konkurs, dårlig økonomi eller manglende kunder. I sidste måned gik firmaet Care-Gruppen i Odense konkurs – også op til weekenden. I begge tilfælde stiller det kommunerne overfor en svær opgave.

”Her har vi et af de alvorlige dilemmaer i alle planerne og anbefalingen af mere konkurrence og mere udlicitering på de borgernære områder. Nogle gange kan private operatører godt finde ud af at skumme fløden, men oprydningen bekostes hver gang af det offentlige – og med masser af utryghed og kaos til følge,” siger Dennis Kristensen.

Kære Pleje har tidligere været i pressens søgelys, da de opsagde overenskomsten med FOA og varslede lønnedgang for medarbejderne i forbindelse med et vundet udbud i Kolding Kommune. FOA fik i marts måned i år Arbejdsrettens ord for, at virksomheden skal overholde overenskomsten.

Kære Plejes medarbejdere går på arbejde indtil klokken syv lørdag morgen. Herefter er det kommunens opgave at få hjælpen ud til de ældre, og dermed inddrage weekend og fridage for de kommunalt ansatte.