FOA-formand i skarp kritik af ”respektløst” lønforslag

Forbundsformanden for FOA, Mona Striib, kalder det absurd og tonedøvt, når Liberal Alliance foreslår, at 10 procent af de offentligt ansattes løn, skal bero på, hvor mange stjerner borgerne giver dem.

”Det er det mest groteske forslag, jeg længe har hørt. Det er upassende og respektløst over for offentligt ansatte, og det kommer aldrig til at ske,” siger Mona Striib.

Baggrunden for udtalelsen er et forslag fra Liberal Alliance. Partiet mener, at det er borgernes bedømmelse, der skal afgøre en stor del af offentligt ansattes løn.

Forslaget er en hån mod den indsats, som ydes af offentligt ansatte, mener forbundsformanden for FOA, der også er formand for Forhandlingsfællesskabet.

”Ude i virkeligheden knokler de offentligt ansatte med at passe på ældre og børn, og sikrer, at den offentlige velfærd holdes i gang under en verdensomspændende epidemi. Det fortjener anerkendelse og respekt. Det her er i den grad manglende respekt for de offentligt ansatte, siger Mona Striib.

Hun kalder forslaget ”absurd” og ”tonedøvt”.

”Jeg kan ikke se forslaget som andet end et forsøg på at slå plat på den vigtige dagsorden, som vi lige nu sidder og kæmper om ved overenskomstbordet, nemlig: at offentlige ansatte fortjener en retfærdig løn og gode forhold,” siger Mona Striib.