Corona kan ikke aflyse en ordentlig aftale

Kan politikerne bruge milliarder på minkerhvervet, kan de også give de offentligt ansatte en ordentlig lønramme, lyder beskeden fra FOA-formand Mona Striib før afsluttende forhandlinger.

Arbejdsgiverne kan ikke slippe afsted med at henvise til corona og præsentere en supersmal ramme for lønstigninger, når de går om bord i de afsluttende forhandlinger om nye, offentlige overenskomster.

Så klart er budskabet fra FOAs formand Mona Striib, der også, som formand for Forhandlingsfællesskabet, er topforhandler for ansatte i kommuner og regioner fra yderligere 50 faglige organisationer. Meldingen kommer i hendes seneste video-dagbog om overenskomstforhandlingerne, der lige nu rykker ind i en helt afgørende fase.

Nervepirrende spil
Torsdag mødes nemlig forhandlerne på statens område, det vil sige CFU og skatteminister Morten Bødskov (S), hvor målet er at lande et resultat inden for de kommende dage. Et resultat, der kommer til at smitte af på lønrammen for de offentligt ansatte i kommuner og regioner.

”Det er et nervepirrende spil, og vi har øjnene stift rettet mod statens forhandlinger,” siger Mona Striib, der afslører, at det passer skidt til hendes utålmodighedsgen.

Men anerkende, at corona skulle aflyse en ordentlig ramme, når arbejdsgiverne vil have en tre-årig aftale, konstaterer hun klart, at hun ikke er med på.

”Hvis I kan bruge 19 milliarder på et minkerhverv, så bør I også kunne lange en ramme hen over bordet, der gør, at de offentligt ansatte kan se, at de også har fået et ordentligt resultat af forhandlingerne,” siger hun klart henvendt mod arbejdsgiverside.