Mindeord: Poul Winckler

FOAs første formand, tidligere forbundsformand Poul Winckler, er søndag afgået ved døden efter længere tids sygdom.

Poul Winckler blev født i Århus i 1937. Han blev portør på Kommunehospitalet, senere fagforeningsformand i Århus. Og allerede i 1972 blev han sendt til København som forbundssekretær i det daværende Dansk Kommunal Arbejderforbund (DKA). I 1980 blev han valgt som formand for DKA. Han blev også formand for Det Kommunale Kartel, og fra 1990 - 2002 var han chefforhandler og formand for KTO - i dag hedder det Forhandlingsfællesskabet.
 
Poul Winckler besad en lang række tillidsposter i fagbevægelsen, og han var også bagmanden bag flere fusioner - senest fusionen mellem Dansk Kommunal Arbejderforbund og Husligt Arbejder Forbund, der fra 1. januar 1993 slog sig sammen under navnet FOA.
 
Forbundsformand Mona Striib udtaler følgende mindeord: 
Det er en af dansk fagbevægelses historiske skikkelser, der i dag ikke er her mere. Det var også Poul Winckler, der var den drivende kraft bag etableringen af de nye social- og sundhedsuddannelser i starten af 90´erne. Han var evig og altid i fremdrift. Med et uovertruffet blik for de små aftalers betydning for den større sag.  
 
Vi vil først og fremmest huske Poul som en fremragende forhandler. Han stod bag alle forligene på det offentlige overenskomstområde i 90´erne og frem til 2002, og han var eminent dygtig til at balancere tingene, så både små og store grupper kunne se sit aftryk i de fælles løsninger. Hver gang stemte medlemmerne forligene hjem.
 
Vi skylder ham en stor tak for at være den drivende kraft, der gang på gang, og i forlig på forlig, forbedrede både pensions-indbetalingerne og barselsreglerne på det offentlige arbejdsmarked. Han var et billede på den danske model, når den er bedst. Altid med fokus på helheden - og altid med en hensigt om at balancere tingene, så små eller udsatte medarbejdergrupper på det offentlige arbejdsmarked også følte sig tilgodeset. Det var en kraftpræstation, som der altid vil stå respekt om.
 
Poul Wincklers hjerte brændte for samarbejdet - også i det daværende Kommunale Kartel, hvor han ofrede mange kræfter, men også internationalt, hvor han altid og trofast bakkede op om samarbejdets værdi.
 
FOA skylder Poul Winckler en meget stor tak.  Æret været hans minde.