Fem anbefalinger til et mere demensvenligt Danmark

FOA har sammen med resten af Demensalliancen afleveret fem anbefalinger til, hvordan Danmark bliver et bedre sted for demente til ordførere på Christiansborg.

Demens bliver fremtidens største plejeopgave. Hvert år kommer der 2.- 3.000 flere danskere med demenssygdomme. Derfor har Demensalliancen afleveret fem råd til Folketingets ordførere på ældreområdet til, hvordan man med nye investeringer bedst kommer udviklingen i møde

”Behovet for en prioritering af demensområdet har aldrig været større, end den er lige nu. Vi kan se frem til en kæmpe opgave i fremtiden med at sikre et værdigt liv for demensramte. Det kræver flere penge til området og en fokuseret indsats,” siger formand for social- og sundhedssektoren i FOA Karen Stæhr.

87.000 danskere har i dag en demenssygdom. Men om bare otte år, i 2025, forventes antallet at stige til 107.000 personer.

Brug for flere medarbejdere i ældreplejen
Med regeringens nuværende økonomiske kurs vil antallet af medarbejdere i ældreplejen falde frem mod 2025. Antallet af ældre forventes til gengæld at stige markant.

”Vi har både brug for flere sundhedsfaglige medarbejdere i ældreplejen og et kompetenceløft af de nuværende social- og sundhedsansatte i takt med at vi får flere og svagere ældre” siger Karen Stæhr.

Mere forskning og flere boliger
Udover flere medarbejdere i ældreplejen foreslår organisationerne bag Demensalliancen blandt andet flere demensegnede plejeboliger, mere forskning i demens og én samlet plan for den enkelte demensramte og de pårørende.

”Regeringen lancerede sidste år sin demenshandleplan. Det er et skridt på vejen, men langt fra nok til at sikre et værdigt liv for demensramte og deres pårørende i fremtiden,” siger Karen Stæhr.

Du kan læse alle Demensalliancens anbefalinger her.