De valgte på FOAs kongres. Foto: Jørgen True
FOAs formand, næstformand og tre forbundssekretærer blev genvalgt. Her er de sammen med formænd og næsformænd for de fire sektorbestyrelser.
Foto: Jørgen True

Genvalg til politisk ledelse

Dennis Kristensen og den øvrige topledelse i FOA fortsætter.

FOAs formand Dennis Kristensen og den øvrige politiske topledelse i FOA fortsætter de kommende tre år.

Det er foruden formanden næstformand Mona Striib og de tre forbundssekretærer Inger Bolwinkel, Nanna Højlund og Peter Kvist Jørgensen.

De blev genvalgt uden modkandidater og med stående applaus fra de delegerede som et af de seneste punkter på kongressen.

Uændret løn
Kongressen fastsatte også lønnen til de politisk valgte:

Formand: 958.527
Næstformand: 754.116
Forbudssekretær: 673.952

Lønnen til formænd og næstformænd for FOAs fire sektorer blev fastsat til henholdsvis 673.952 og 539.445.

Ifølge FOAs love bliver lønningerne reguleret med de generelle reguleringer, der aftales ved de kommunale overenskomstforhandlinger. Men de politisk valgte i forbundet har fraskrevet sig denne regulering, så deres løn ligger fast frem til overenskomstforhandlingerne i 2015.

Kritik af lønniveau
Inden lønningerne blev besluttet, stillede næstformand i den lokale FOA-afdeling LFS Jan Hoby spørgsmålstegn ved lønniveauet. Han oplyste, at han selv tjener 449.000 kroner om året, eller omkring 37.500 om måneden.

Han mener, at de politisk valgtes løn i alle FOAs afdelinger bør ligge på samme niveau, og at lønnen til forbundets topfolk skal sættes væsentligt ned.

”Når folk melder sig ud af de rigtige fagforeninger og over i de gule er det på grund af prisen og det, de opfatter som pamperi. Det skal vi gøre noget ved,” sagde han.

Kongressen vedtog lønningerne med stemmerne 470 for, 66 imod og fem blanke.