PAU-elev Celina Würtzen Kjelgaard (tv) og sosu-elev Carina Møller Stentoft har sammen med over 200 andre elever udviklet nye ideer til pleje og omsorg.
Foto: Privatfoto

Elever får nye ideer på tværs af fag

Sosu- og PAU-elever involveret i at udvikle nye løsninger på pasnings- og omsorgsopgaver.

Opdateret 23. september 2014 kl. 12.55.

Elever har også noget at byde på, når det gælder nye løsninger på opgaver inden for pasning og omsorg.

Det viser erfaringerne fra et arrangement i sidste uge, hvor over 200 elever fra den lokale sosu-skole, tekniske skole og teknisk gymnasium i Aalborg var samlet til to innovationsdage.

Målet var at sætte elevernes vidt forskellige faglige baggrunde i spil og få dem til sammen at skabe nye løsninger på pleje- og omsorgsopgaver.

”Det var to spændende og udfordrende dage,” fortæller den 29-årige Carina Møller Stentoft fra Aabybro til Fagbladet FOA. Hun har arbejdet som sosu-hjælper i 10 år, og startede på assistentuddannelsen i juni. I hendes gruppe arbejdede to assistentelever sammen med to elever fra teknisk gymnasium, og de nåede vidt omkring i ideudviklingen.

Elevatorskab og intelligente lamper

”Vi udviklede et elevatorskab til kørestolsbrugere, hvor indholdet er let at nå fra kørestolen,” siger Carina Møller Stentoft. Det lykkedes gruppen at få lavet en fungerende prototype af skabet.

Oplevelsen af samarbejdet med de andre elever fra de andre uddannelser har sat tanker om det fremtidige arbejdsliv i gang hos hende.

”Jeg tror, det ville være virkeligt godt, hvis der blandt medarbejderne var mere fokus på de mange tekniske hjælpemidler, der faktisk allerede findes,” siger hun og fortæller også, at gruppearbejdet med skabet har hjulpet hende til at tænke lidt mere løsningsorienteret.

Fokus på brugeren

Den 18-årige PAU-elev Celina Würtzen Kjelgaards gruppe udviklede en intelligent lampe-løsning, som de døbte ”Following Ligth”. Ideen er, at ældre eller handicappede bærer en sender på sig, der automatisk tænder lys i boligen, hvor borgeren opholder sig. Det kunne forhindre fald og andre ulykker.

”Jeg tror, at jeg med min baggrund var med til at holde gruppen fokuseret på brugerne af vores ide,” siger Celina Würtzen Kjelgaard.

Hendes gruppe fik en tredjeplads, da gruppernes ideer blev bedømt af en jury med repræsentanter fra FOA, uddannelsesinstitutionerne, Aalborg Kommune og en række andre organisationer.