Formandens nytårshilsen 2020

Så har vi taget hul på et nyt år og et nyt årti. Det bliver spændende at se, hvad de næste 10 år bringer.

I første omgang ved vi, at dette år bringer overenskomstforhandlinger på det private område. OK20 er i fuld gang og selvom det private område ikke fylder så meget i FOA, så er det vigtigt, at vi står sammen og støtter op om de privat ansatte kolleger.
Der er ingen tvivl om, at der igen er lagt op til hårde forhandlinger både i OK20 og OK21, og der er brug for al den opbakning, der kan mobiliseres.
LO sektionerne i Østjylland arrangerer fælles demonstration i Århus den 24. januar på Store Torv, og jeg vil gerne opfordre til, at alle bakker op om aktiviteterne.

Forbundets har lavet en særlige side, hvor du kan læse mere om OK20 og følge forhandlingerne


I afdelingsbestyrelsen starter året med et temamøde i næste uge om kongressens beslutninger og mål. Bestyrelsen skal arbejde med et oplæg til, hvordan vi i afdelingen skal arbejde med de besluttede mål. Det samlede oplæg skal endeligt drøftes og vedtages på generalforsamlingen den 28. maj, så alle medlemmer får mulighed for at påvirke afdelingens strategiske arbejde i den 4-årige kongresperiode.

Det nye år bringer også nye besparelser på de kommunale arbejdspladser. 2020 er et mellem-år med kommunale briller – der er lidt mere end et år til kommunalvalget, og derfor er dette år politikernes sidste mulighed for at gennemføre besparelser, inden de skal i valgkamp og afgive valgløfter om bedre service og andet, der skal sikre deres genvalg.
Vi kan ikke stoppe besparelserne, men vi kan hjælpe jer med, at de gennemføres på den mindst dårlige måde. Det er derfor vigtigt, at I bruger jeres tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter og jeres indflydelse i MED udvalgene, så I får mulighed for at påvirke forholdene på jeres arbejdsplads, og har I behov for hjælp og vejledning fra afdelingen, så tøv ikke med at kontakte os.

Lene Hartmann, afdelingsformand FOA Randers