Kend dit værd når du søger job!

Tænker du på at søge job så kan du på www.foa.dk læse – og endda helt gratis bestille 3 pjecer hjem til din postkasse - som giver god vejledning. Du finder pjecerne her
Pjecerne giver råd og vejledning både om, hvor du finder det nye job, hvordan du søger jobbet og hvordan du tackler jobsamtalen.

Særligt vigtigt er det at vide, hvad lønnen er i det nye job. Tidligere var det ikke let for en nyansat at få mere end den centrale overenskomst bestemte. Men nu begynder der at mangle arbejdskraft og mulighederne for at få aftalt noget lokalt er blevet bedre. Især er det svært at rekruttere social- og sundhedsassistenter og nu også social- og sundhedshjælpere og alle prognoser siger, at det kun bliver endnu sværere.
 
Derfor er det vigtigt at være sig bevidst, at den første forhandling starter, når man søger jobbet. Vil man tage jobbet til den løn som tilbydes? Det spørgsmål skal man afklare før man siger ja til jobbet og siger sit gamle job op! Alternativt kan man komme til at opleve, at man får en mindre timeløn end man er vant til og den situation skal man ikke bringe sig selv i! Lønnen skal jo helst blive højere!
 
Så få sikkerhed for lønnen i det nye job før du siger dit gamle job op. Og vær dig dit værd bevidst, nu hvor manglen på arbejdskraft på mange områder er stor og stigende i såvel den offentlige som den private sektor.