Tillykke til plejecenter Margrethelund

Plejecentret Margrethelund forbliver i kommunalt regi – FOA Nordsjælland ønsker tillykke

Hørsholm Kommune har afsluttet udbuddet omkring Plejecentret Margrethelund og resultatet blev, at Hørsholm Kommune selv skal drive plejecentret fra foråret 2016. Indtil nu har det været drevet af Rudersdal kommune, men ved udbuddet indkom der rent faktisk bud fra 3 private firmaer.

Nyheden om, at Plejecentret Margrethelund forbliver i kommunalt regi, modtages med stor glæde i FOA Nordsjælland – for på vegne af vores medlemmer, som er ansat på Plejecentret og dets borgere mener FOA Nordsjælland, at dette er den mest optimale og bedst økonomiske løsning ift. hvis udbuddet var gået til en privat leverandør.

FOA Nordsjælland har igennem årenes løb gjort de Nordsjællandske kommuner opmærksom på, at der ikke er nogen besparelser ved at sende kommunale velfærdsopgaver i udbud, og lade dem overgå til private firmaer. Det er der ikke, hvis kvalitet i opgaven og de ansattes løn- og arbejdsvilkår skal være i højsædet.

Privatetablerede firmaer fremkommer med bud på velfærdsområderne i Danmark – samme bud som kommunerne kan drive områderne for. Forskellen er, at de private firmaer skal tjene penge. Det skal kommunerne ikke.

Vi oplever til stadighed, at mange private firmaer går konkurs – til stor gene for borgere og medarbejdere.

Derfor mener FOA Nordsjælland, at velfærdsområderne skal forblive i kommunalt regi, og i sidste ende vil der - set med FOA Nordsjællands øjne– være flere penge i dagligdagen til at drive f.eks. ældreområdet. Flere penge til at opretholde den kvalitet vi som borgere ønsker, og flere varme hænder – altså flere ressourcer. 

Vi siger tillykke herfra til både borgere og medarbejdere på plejecentret Margrethelund. 

Med venlig hilsen

Lene Lindberg
Afdelingsformand

FOA Nordsjælland